investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

PPF stáhne akcie O2 z burzy na konci února

01.02.2022

Skupina PPF chce stáhnout akcie O2 z obchodování na pražské burze na konci letošního února...

Skupina PPF chce stáhnout akcie O2 z obchodování na pražské burze na konci letošního února. Výplatu minoritních akcionářů plánuje do konce dubna. PPF to uvedla na svých stránkách. Valná hromada O2 v minulých dnech rozhodla o odkupu zbývajících akcií společností PPF Telco, která vlastní podíl přes 90 procent firmy. Dnes se akcie O2 obchodují na pražské burze za 269 Kč.

PPF zároveň zahájila proces odkupu akcií za cenu 270 Kč. Odkup a výplatu protiplnění zajistí PPF banka. Vlastnické právo k odkupovaným akciím má přejít na PPF k 28. únoru. Více informací o procesu převodu akcií mohou akcionáři O2 získat na vyhrazeném webu www.akcieo2.cz.

Sekundární a duální listing   5 důvodů proč investovat do akcií   Defenzivní akcie

Akcie společnosti, tehdy ještě pod názvem SPT Telecom, jsou kótované na pražské burze od roku 1995. Operátor postupně změnil názvy na Český Telecom a O2 Czech Republic. Od O2 se v roce 2015 oddělil vlastník infrastruktury CETIN, který vydal vlastní akcie. Ty získali akcionáři O2. PPF jako majoritní akcionář později akcie CETIN vykoupila za 172 Kč za cenný papír.


Skupina PPF plánuje po nabytí 100 procent akcií O2 společnost plně začlenit do své telekomunikační divize PPF Telecom Group a stáhnout z burzy. Součástí PPF Telecom Group jsou mobilní operátoři působící pod značkou Telenor, respektive Yettel v Maďarsku, Bulharsku a Srbsku, a také infrastrukturní společnosti CETIN Group, které působí ve stejných zemích i v ČR.

Investujte do akcií   Druhy akcií   Splatnost akcií

O2 nabízí telekomunikační a internetové služby v pevné a mobilních sítích 5,97 milionu mobilních klientů a 855.000 uživatelů internetu. Operátor předloni zvýšil konsolidovaný čistý zisk o 7,1 procenta na 5,85 miliardy korun. Výnosy firmě stouply o 2,6 procenta na 39,8 miliardy korun.


Skupina PPF je aktivní ve 25 zemích. Investuje do řady odvětví, a to od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Skupina vlastní aktiva ve výši 40,3 miliardy eur a zaměstnává celosvětově 80.000 lidí.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Společnost O2 je největším integrovaným poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti provozuje téměř 8 milionů mobilních a pevných linek.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top