investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Po bankrotu se cena akcií Hertz zdvojnásobila

28.05.2020

Půjčovna automobilů Hertz byla založena již v roce 1918. Vzhledem k dlouhé...

Půjčovna automobilů Hertz byla založena již v roce 1918. Vzhledem k dlouhé a slavné historii bylo pro mnohé investory nepředstavitelné, že zbankrotuje. Po pouhých třech měsících pandemie koronaviru, kdy příjmy společnosti klesly k nule, však společnost Hertz podala žádost o ochranu před věřiteli podle kapitoly 11 amerického insolvenčního zákona.

Po vyhlášení bankrotu se s akciemi Hertz nepřestalo obchodovat. Během včerejšího dne jsme tak byli svědky velmi zajímavé situace. Cena akcií Hertz se zvýšila z 0,56 na 1,45 dolaru za kus. Následně došlo k poklesu ceny, ale přesto se akcie Hertz momentálně obchodují za 1,15 dolaru za kus. Podtrženo sečteno, investoři mohli během jediného dne více než zdvojnásobit hodnotu akcií zbankrotované společnosti.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Zatímco jsme sledovali drama kolem společnosti Hertz, došlo k bankrotu další velké půjčovny automobilů Advantage Rent a Car. Z těchto příběhů je patrné, jak dramatické důsledky má omezení provozu na letištích. Nedostatek cestujících má zničující důsledky pro letecké přepravce i společnosti, které se zaměřují na navazující služby, jako je třeba půjčování automobilů.

 

Rovněž se ukazuje, že krach konkurence pomáhá zbývajícím společnostem na trhu. To je patrné například na akciích společnosti Avis Budget, která se rovněž zabývá půjčováním automobilů. Cena akcií této společnosti vzrostla za poslední dva týdny z 10,73 na 21,97 dolaru za kus. Rovněž tedy došlo ke zdvojnásobení hodnoty za velmi krátkou dobu.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Na burze jsme svědky divoké jízdy některých akciových titulů. Zkrachovalé půjčovně automobilů Hertz se zdvojnásobila cena akcií. Pomohl jí krach další půjčovny automobilů Advantage Rent a Car."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top