investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Obavy dostávají podobu konkrétních čísel

06.08.2019

Německo je nejdůležitějším obchodním partnerem České republiky...

Německo je nejdůležitějším obchodním partnerem České republiky, proto by nás mělo znervózňovat, když se největší ekonomice v Evropské unii přestává dařit. Doposud česká ekonomika vykazovala známky imunity proti německé nákaze. Nová čísla z průmyslu nám však říkají, že první symptomy se začínají projevovat. Průmyslová produkce v červnu poklesla. Meziročně se snížila o 3,8 procenta. V případě, že se na červnové výsledky naváže i v dalších měsících, hrozí, že se zbrzdí ekonomický růst celé země.

Ke špatným výsledkům českého průmyslu přispěla odvětví výroby motorových vozidel, výroby kovových konstrukcí, výroby a rozvodu elektřiny, plynu, tepla a klimatizovaného vzduchu. Nepříznivě se vyvíjí tržby z průmyslové činnosti, které v červnu meziročně klesly o 3,8 procenta. V případě, že budou tržby klesat i v dalších měsících, hrozí, že se zbrzdí růst mezd zaměstnanců v průmyslu.



 

Tím však špatné zprávy nekončí. Hodnota nových průmyslových zakázek v červnu meziročně klesla o 9,9 procenta. Tento vývoj by do budoucna mohl vést k nižšímu zájmu firem o zaměstnance. V krajním případě hrozí propouštění a růst nezaměstnanosti. Nebude-li mít český průmysl dostatek zakázek, bude nutné snižovat výrobní kapacity a provádět úsporná opatření.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Již dlouho se mluví o tom, že se globální ekonomika přibližuje vrcholu hospodářského cyklu. Tomu nasvědčuje chování centrálních bank ve světě, které začínají snižovat úrokové sazby. Data z české ekonomiky doposud vypadala velmi dobře. Červnová čísla o průmyslové produkci však přináší šok, který může být bodem zvratu pro budoucí vývoj naší ekonomiky."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top