investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Nejhorší týden od světové ekonomické krize

13.03.2020

Aktuální dění na trzích připomíná zlý sen. Panické výprodeje...

Aktuální dění na trzích připomíná zlý sen. Panické výprodeje vedly k poklesu většiny tříd aktiv. V Itálii a ve Španělsku již burzy omezily obchodování. Nově není možné provádět krátký prodej (short-selling), kterým se spekuluje na pokles hodnoty aktiv.

Investoři se obávají, že reakce centrálních institucí jsou nedostatečné a nezastaví propady na trzích. Obrovská nervozita je patrná z indexu VIX, kterému se přezdívá index strachu. Ten se vyšplhal na čtvrtou nejvyšší úroveň za celou svou historii.

 

Na amerických akciích jsme dosáhli medvědího trhu. To je stav, kdy ceny akcií poklesnou o více než 20 procent. Znepokojivá je skutečnost, že pádu do medvědího trhu jsme dosáhli nejrychleji v celé historii burzovního obchodování ve Spojených státech.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Světový akciový index MSCI, který sleduje vývoj ve 49 zemích, dosáhl tříletého minima. V průběhu tohoto týdne poklesl o 16 procent, což bylo nejvíce od října 2008, kdy došlo k pádu Lehman Brothers a propukla světová hospodářská krize.

 

Pozitivní zprávou je, že některé centrální banky již oznámily poskytnutí finančních injekcí na podporu svých ekonomik. Situaci na trzích by dále mohlo prospět, kdyby se američtí demokraté a republikáni dohodli na stimulačním balíčku. Podobně by měli uvažovat i evropští představitelé.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Vzhledem k restriktivním opatřením proti šíření koronaviru se celá řada společností dostane do platební neschopnosti. Je vysoce pravděpodobné, že trh s korporátními dluhopisy prožije kolaps. Firmy, které přichází o zakázky, již nebudou schopny splácet dluhy."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top