investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Letos se urodí více obilovin

04.07.2019

Podle aktuálních dat Českého statistického úřadu bude letošní úroda obilovin hojnější...

Podle aktuálních dat Českého statistického úřadu bude letošní úroda obilovin hojnější než v loňském roce. Základních obilovin bude sklizeno 7 019 tisíc tun, což je o 8,5 procenta více než před rokem. Nejpěstovanější plodinou je i nadále pšenice ozimá, která zabírá třetinu osevních ploch.

Odhadované meziroční navýšení sklizně obilovin je zapříčiněno především zvýšením průměrného hektarového výnosu o 6,8 procenta. Při srovnání s pětiletým průměrem, který zahrnuje zemědělsky úspěšné období let 2014 až 2016, je odhad letošní úrody o 4,4 procenta nižší. Letošní rok lze tedy označit za podprůměrný, přesto bude výrazně lepší než loňský rok.


Po pšenici ozimé je na českých polích druhou nejrozšířenější plodinou řepka. Té bude letos sklizeno 1 239 tisíc tun, což představuje meziroční pokles o 12,2 procenta. V porovnání s pětiletým průměrem je odhad letošní sklizně o 7,7 procenta nižší. Je však nutné podotknout, že úroda řepky byla na našem území v posledních letech velmi vysoká.



Zajímáte se o komodity? Co třeba zlato?

Spojte se s námi a investujte!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Zemědělce trápí nepřízeň počasí. Pole jsou vyprahlá a decimovaná suchým klimatem. Jarní mrazíky navíc poničily úrodu ovocných stromů. Z těchto důvodů lze očekávat nižší než průměrné výnosy zemědělské produkce. Z pohledu většiny zemědělců by přesto letošní rok mohl být úspěšnější než ten loňský."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top