investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Letecké společnosti spočetly ztráty způsobené koronavirem

20.02.2020

Letecké společnosti po celém světě musí kvůli epidemii koronaviru...

Letecké společnosti po celém světě musí kvůli epidemii koronaviru omezovat nebo úplně rušit lety do Asie. Některé z nich již začaly vyčíslovat, o kolik peněz kvůli koronaviru přijdou. Francouzsko-nizozemská letecká společnost Air France-KLM odhadla, že kvůli koronaviru přijde od února do dubna letošního roku až o 200 milionů eur, což činí necelých 5,0 miliardy korun.

Odhad ztrát představila i australská letecká společnost Qantas. Ta předpokládá, že kvůli koronaviru sníží svůj zisk o 150 milionů australských dolarů, což činí v přepočtu více než 2,3 miliardy korun. Generální ředitel Qantas Alan Joyce dokonce uvedl, že společnost sníží počet letů do Asie o 15 procent. Hlavním důvodem je slabá poptávka po létání do Hongkongu, Singapuru a Japonska.


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


 

Aktuální situaci můžeme srovnat s rokem 2003, kdy probíhala epidemie SARS. Tehdy se celkové ztráty leteckých společností vyšplhaly do výše kolem 7 miliard dolarů, tedy zhruba 160 miliard korun. Dosud známá data nám naznačují, že škody způsobené koronavirem v letošním roce by mohly ztráty leteckých společností z roku 2003 převýšit.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!



"Kvůli koronaviru se výrazně snížila poptávka lidí po létání do Asie. Nižší zájem není pouze o pevninskou Čínu, lidé přestávají létat i do Hongkongu, Singapuru a Japonska. Odhadované škody leteckých společností pravděpodobně převýší 160 miliard korun."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top