investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

JP Morgan propustí 1000 zaměstnanců převzaté First Republic

26.05.2023

Se zbylými z celkem 7000 lidí počítá americká banka na přechodné období...

Společnost JP Morgan Chase & Co propustí 1000 zaměstnanců převzaté banky First Republic, která předtím zkrachovala. Uvádějí to zdroje agentury Bloomberg. Se zbylými z celkem 7000 lidí, kteří v podniku ještě pracují, počítá největší americká banka na přechodné období. Dočasné pracovní dohody se nový majitel First Republic chystá uzavírat na tři, šest, devět nebo 12 měsíců, v závislosti na pozici.

"Od naší akvizice First Republic 1. května jsme vůči jejím zaměstnancům transparentní a dodrželi jsme slib, že je do 30 dnů budeme informovat o jejich zaměstnaneckém stavu," uvedl v prohlášení mluvčí newyorské JPMorgan. "Uvědomujeme si, že jsou od března ve stresu a nejistotě, a doufáme, že dnešek vnese do věci jasno a uzavře ji," dodal.

Bance First Republic se nepodařilo napravit škody způsobené chybnými investicemi a odlivem vkladatelů. Její pád na začátku tohoto měsíce přišel po bankrotech finančních ústavů Silicon Valley Bank (SVB) a Signature Bank. Veškeré její vklady převzala JPMorgan Chase & Co, která získala i většinu aktiv a zaručila se i za část závazků.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top