investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Japonská automobilka Nissan téměř zdvojnásobila celoroční zisk

09.05.2024
autojaponskotržby

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Je Fortuna na nákup?

08.03.2017

Zákazníci sázkových společností celosvětově migrují z kamenných poboček do online a mobilních kanálů, kde je konkurence ...

Zákazníci sázkových společností celosvětově migrují z kamenných poboček do online a mobilních kanálů, kde je konkurence silnější a marže nižší. Tento jev je typický i pro řadu jiných odvětví, například retail obchody apod. Fortuně ale dál zůstává celá síť kamenných poboček, takže s sebou dál "veze" tyto fixní náklady, ale zároveň musí investovat a posilovat online kanál. Je to výrazná transformace obchodního modelu. Bude nutné některé pobočky průběžně zavírat a tím ziskovost udržet.

Velká akvizice oznámená před pár dny zvyšuje riziko, že společnost v dohledné době nevyplatí dividendu, takže akcie budou letos spíše čistě růstovým titulem bez dividendy. Akvizice velmi pravděpodobně zvýší tržby a zisky (čísla o ziskovosti nakupovaných společnostech nejsou k dispozici).

Celkově efekt akvizice přebíjí případné lepší nebo horší výsledky a firma je pro mě díky akvizici na nákup, byť bude díky dluhu pravděpodobně cena akcií více kolísat. Online sázení díky nově spuštěné platformě je také jednou z růstových příležitostí, které činí tento titul za současné ceny atraktivní.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top