investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie skončily ve čtvrtek převážně v červených číslech

19.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Apple odstranil ze svého čínského obchodu aplikace WhatsApp a Threads

19.04.2024
appleusačína

Tesla svolává téměř 3900 Cybertrucků

19.04.2024
autotesla

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Hypotéky začínají zdražovat

19.09.2018

Průměrná úroková sazba na hypotékách v srpnu vzrostla na 2,53 procenta. Od března letošního roku můžeme pozorovat...

Průměrná úroková sazba na hypotékách v srpnu vzrostla na 2,53 procenta. Od března letošního roku můžeme pozorovat jen mírné změny úrokových sazeb na hypotečních úvěrech, kdy se průměrná výše pohybuje mezi úrovněmi 2,46 procenta a 2,53 procenta.

S koncem prázdnin však lze očekávat, že úrokové sazby na hypotékách vzrostou, protože budou postupně končit akční nabídky. Do konce roku pak s vysokou mírou pravděpodobnosti dojde ke dvojitému navýšení úrokových sazeb Českou národní bankou, což se odrazí v růstu úrokových sazeb na úvěrových produktech.

Zatímco v červenci bylo uzavřeno jen 7 016 nových hypotečních úvěrů, v srpnu se počet nových hypoték vyšplhal až na 8 475 při celkovém objemu 18,79 miliardy korun. Lze očekávat, že září bude posledním měsícem letošního roku, kdy bude sjednáno vysoké množství nových hypotečních úvěrů. Následně začnou platit nová doporučení České národní banky, která sníží zájem o sjednávání nových hypoték. Pokles poptávky na hypotečním trhu se posléze přenese i na realitní trh.


Investujte do komerčních nemovitostí!

Nechte nám na sebe tyto údaje a my se ozveme zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!




"Akční nabídky na sjednávání hypotečních úvěrů končí. Do konce letošního roku lze očekávat, že se průměrná úroková sazba na hypotékách začne zvyšovat. Růst úrokových sazeb společně s novými doporučeními České národní banky od října utlumí poptávku na realitním trhu, čímž se sníží tlak na růst cen nemovitostí."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS








Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top