investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Google, Microsoft a AWS v Thajsku investují 300 miliard bátů

15.11.2023

Každá ze jmenovaných společností k úhrnné investici přispěje třetinou...

Thajsko obdrží investici 300 miliard bátů (190,5 miliardy Kč) od technologických společností Amazon Web Services (AWS), Google a Microsoft. S odvoláním na dnešní oznámení mluvčího vlády o tom informovala agentura Reuters. Každá ze jmenovaných společností k úhrnné investici přispěje třetinou. Firmy se k věci zatím nevyjádřily.

AWS plánuje v Thajsku do 15 let vybudovat datové centrum s rozpočtem pět miliard dolarů (112,6 miliardy Kč), uvedla vláda v samostatném prohlášení. "Premiér je přesvědčen, že investice AWS posílí konkurenceschopnost země," řekl vládní mluvčí. Dodal, že Microsoft a Google také posuzují investice do velkých datových center v zemi.

Thajský premiér Sríttcha Tchavisin v září při rozhovoru s novináři v Bangkoku zmínil investice v řádu miliard dolarů od amerických firem Tesla, Google a Microsoft. Uvedl tehdy, že Tesla zvažuje v zemi postavit závod na výrobu elektromobilů. Tchavisin se v září ve Spojených státech setkal s šéfem Tesly Elonem Muskem a zástupci dalších velkých firem.

Thajsko je v Asii čtvrté největší centrum pro montáž aut. Výrobcům elektromobilů a baterií do nich země nabízí různá zvýhodnění; místním zájemcům o elektromobily pak daňové úlevy.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top