investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Microsoft investuje do AI firmy G42

16.04.2024
AIakviziceinvesticemicrosofttechnologie

Zisk Bank of America ve čtvrtletí klesl

16.04.2024
akciebankatržbyusa

Odbyt smartphonů ve čtvrtletí vzrostl

15.04.2024
applesamsungsvěttechnologie

Ranní zpravodaj: Americké akcie se ve čtvrtek odrazily výše od posledního výprodeje

12.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Erste Group do září zvýšil zisk o 13,5 procenta

05.11.2022

Čisté výnosy z úroků banka zvýšila o 19,5 procenta na téměř 4,4 miliardy eur...

Rakouská bankovní skupina Erste Group Bank, která vlastní Českou spořitelnu, zvýšila v prvních třech čtvrtletích letošního roku čistý zisk meziročně o 13,5 procenta na 1,65 miliardy eur (zhruba 40 miliard Kč). Firma, která je klíčovým hráčem na bankovním trhu střední a východní Evropy, to uvedla v dnešní výsledkové zprávě.

Čisté výnosy z úroků banka zvýšila o 19,5 procenta na téměř 4,4 miliardy eur. Za jejich růstem stálo zvyšování úrokových sazeb mimo eurozónu, zejména v České republice, Maďarsku a Rumunsku, i výrazný růst objemu úvěrů na všech trzích, kde banka působí.

"V příštím roce budou celkové podmínky v našem regionu i celém světě náročné. Přesto existují slibné známky toho, že se naše trhy budou vyvíjet lépe než západní Evropa, v neposlední řadě díky vysoké zaměstnanosti a dobrému stavu veřejných financí," uvedl šéf podniku Willi Cernko.

Banka předpokládá, že souhrnný růst hrubého domácího produktu (HDP) v zemích, kde působí, v příštím roce dosáhne 1,2 procenta, zatímco v eurozóně jej odhaduje pouze na 0,3 procenta. Předpověděla také, že nezaměstnanost na jejích trzích v příštím roce zůstane na nízké úrovni a že inflace zpomalí.

Česká spořitelna dnes oznámila, že za první tři čtvrtletí letošního roku zvýšila čistý zisk meziročně téměř o 40 procent na 15 miliard korun. Česká spořitelna je největší banka v České republice podle počtu klientů.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top