investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Erste Group Bank - jak by mohly vypadat čtvrtletní hodnoty EPS a BV

14.07.2014

Rok 2014 bude dalším v řadě, kdy výsledky Erste budou výrazně ovlivněny faktory, které lze označit za jednorázové. Chcete se podílet na obchodování? I když nemáte velké množství financí, umožníme vám to. Napište nám nebo zavolejte.

Rok 2014 bude dalším v řadě, kdy výsledky Erste budou výrazně ovlivněny faktory, které lze označit za jednorázové. Jsou totiž spojeny s relativně rychlou změnou legislativního a regulatorního prostředí. Letos to je opět Maďarsko a Rumunsko, byť v případě Rumunska zde banka loni udržela vyrovnané hospodaření a slibovala lepší budoucnost.

Jak by mohl vypadat vývoj čtvrtletního zisku na akcii a vývoj hodnoty vlastního kapitálu v přepočtu na jednu akcii po zveřejnění „Profit Warning“ 3.7.2014 (http://www.erstegroup.com/en/Investors/News/Investor-News/2014/7/3/EN~Investor-News) naznačuje tabulka níže.

I když není přesně jasné, jakou měrou, v kterém čtvrtletí banka provede snížení hodnoty aktiv a jak bude uplatňovat intenzivnější tvorbu rezerv a opravných položek na špatné úvěry, z dosavadních vystoupení a komentářů usuzujeme, že všechna čtvrtletí do konce tohoto roku budou již jen ztrátová a největší propad uvidíme asi právě ve druhém kvartále, konkrétně -2,1 EUR/akcii.

Zisky na akcii očištěné o jednorázové efekty by vykazovaly patrně mírný pokles od 0,24 do 0,19 EUR v korespondenci s prostředím nízkých úrokových sazeb.

Hodnota vlastního kapitálu na akcii by se na konci roku měla pohybovat pod 24 eury. Jde vesměs o odhady budoucí hodnoty BV. Současná hodnota BV vychází v úrovni cca 21,2 euro/akcii.

Tabulka: Vývoj EPS a BV v loňském a letošním roce

Zdroj:  Erste Group Bank; vlastní odhady

Pozn: Odhady představují hodnoty budoucí.

Chcete se také stát úspěšným podílníkem? 

Chcete se podílet na obchodování? I když nemáte velké množství financí, umožníme vám to. Napište nám nebo zavolejte. Zkuste investovat do podílových fondů. Více o fondech se dozvíte zde.

 

 

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top