investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Do akcií šlo za posledních pět měsíců více peněz než za 12 let

09.04.2021

Investoři vložili za posledních pět měsíců do akcií více peněz než za uplynulých...

Investoři vložili za posledních pět měsíců do akcií více peněz než za uplynulých 12 let. Ve své analýze to dnes uvedl finanční ústav Bank of America. Podle jeho analytiků je za tím velmi uvolněná měnová politika a dosud nevídaná opatření na povzbuzení ekonomiky, uvedla agentura Reuters. Akciové fondy získaly za pět měsíců 576 miliard dolarů (12,6 bilionu Kč), zatímco v předchozích 12 letech to bylo úhrnem 452 miliard dolarů.

Bank of America zjistila, že do akcií investoři vložili rekordních 63,6 procenta peněz. Dalších 18,5 procenta vložili do dluhopisů a 11,6 procenta drží v hotovosti. V posledních týdnech jsou ale opatrnější a v týdnu do středy převedli 22,7 miliardy dolarů na hotovost. Ve dvou předchozích týdnech převedli na hotovost 100 miliard dolarů, uvedla Bank of America ve svých pravidelných týdenních přehledech.


Hlavní akciové indexy jsou teď na maximech. Americké technologické akcie povzbuzují slábnoucí obavy z inflace, které drží výnosy vládních dluhopisů poblíž dvoutýdenního minima.


Šéf americké centrální banky (Fed) Jerome Powell ve čtvrtek zopakoval, že se inflace neobává. Statistiky předtím ukázaly nečekaný nárůst počtu Američanů, kteří si za minulý týden požádali o podporu v nezaměstnanosti. Powell na jarním zasedání Mezinárodního měnového fondu (MMF) řekl, že centrální banka rozhodně nezačne pomoc ekonomice snižovat.


Investoři očekávají, že díky pokračujícímu očkování proti nemoci covid-19 a státní podpoře se podaří oživit společenské a obchodní aktivity. Hrozbou pro globální ekonomiku je ale pomalé očkování a nárůst nových onemocnění v jiných částech světa než v USA, řekl Powell.


Zdroj: ČTK



"V BHS jsme zařadili akcie do naší nabídky, abychom vám umožnili získat podíl na úspěšných společnostech z celého světa a spolu s ním i způsob, jak se stát jejich spolumajitelem. Nákupem akcií získáte v první řadě právo na podíl ze zisku, který se nejčastěji vyplácí ve formě dividend. Zároveň máte možnost využívat pohybů cen akcií oběma směry a spekulovat jak na jejich růst, tak na jejich pokles."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top