investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Deutsche Bank dostala pokutu 8,66 milionu eur

30.12.2021

Německý regulační úřad BaFin vyměřil finančnímu ústavu Deutsche Bank pokutu 8,66 milionu eur...

Německý regulační úřad BaFin vyměřil finančnímu ústavu Deutsche Bank pokutu 8,66 milionu eur (215,7 milionu Kč) za nedostatečný dohled nad transakcemi s mezibankovními sazbami Euribor. Úřad to dnes oznámil v tiskové zprávě. Největší německá banka sankci přijala a uvedla, že už dohled zlepšila.

Sankce je pro Deutsche Bank další nepříjemností, protože ten stejný úřad už jí v dubnu nařídil, aby zlepšila mechanismus boje s praním špinavých peněz. Pověsti banky ale za posledních deset let uškodilo více kauz.


"Banka v určitých okamžicích nepoužívala efektivní systém prevence, kontroly a pravidel," uvedl BaFin. Ten je v Německu regulačním úřadem pro finanční trh.


"Deutsche Bank nemá informace, že by pokutovaná záležitost vedla k nesprávným údajům, které dostává správce sazby," uvedla podle agentury Reuters banka. Euribor je referenční mezibankovní sazba, od které se ve finančním sektoru odvíjí úročení mnoha úvěrů a smluv.


O zlepšení své pověsti se pod novým vedením ale snaží i BaFin. Tomuto úřadu kritici i někteří politici z Křesťanskodemokratické unie (CDU) bývalé kancléřky Angely Merkelové vyčetli, že špatně dohlížel na finanční společnost Wirecard. Ta loni kvůli podvodům vyhlásila insolvenci.


V době, kdy vyšly najevo podvody ve Wirecard, byl ministrem financí sociální demokrat (SPD) Olaf Scholz. Toho začátkem prosince zvolil německý parlament novým německým kancléřem.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Centrální banky v rámci boje proti negativním důsledkům pandemie koronaviru prudce snížily úrokové sazby v zemích po celém světě. To mělo negativní dopad na komerční banky, kterým se tímto krokem snížily úrokové výnosy.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top