investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Den ve znamení Donaldů

24.01.2017

Americké akcie v pátek vstřebávaly protekcionistický tón inauguračního projevu Trumpa a reagovaly mírně pozitivně. Celkově ale týden ...

Americké akcie v pátek vstřebávaly protekcionistický tón inauguračního projevu Trumpa a reagovaly mírně pozitivně. Celkově ale týden uzavřely naopak lehce v záporu. Je tedy vidět opatrnost investorů po Trumpově rally. Trhy čekají na skutečné kroky nového prezidenta a také hospodářské výsledky firem.

Dolar v reakci na prezidentův projev reagoval oslabením. Zlato rostlo po odraze od silné technické podpory na 1 200 dolarech za unci. Ropa po 2 dnech růstu oslabovala po rekordně vysokém přírůstku týdenních aktivních ropných vrtů. Američtí těžaři totiž přidali 29 vrtů. Ropě nepomohl ani víkendový výsledek první kontrolní schůzky, jejíž cílem je monitorovat a vyhodnocovat dodržování dohody o omezení těžby, která ukázala, že z celkového snížení bezmála 1,8 mil. barelů denně bylo již cca 1,5 mil. provedeno. Dohoda se tedy vesměs dodržuje.

Čínský regulátor si přeje zchladit spekulativní obchodování s Bitcoiny a tak se 3 největší čínské bitcouinové burzy rozhodly vyjít vstříc a zavést poplatek 0,2 % z každé transakce.

Samsung bude muset kvůli problémům s bateriemi Galaxy Note 7 odložit na neurčito představení nového telefonu Galaxy S8, které bylo plánováno na 27. února.

Dnes reportují například McDonald’s nebo Yahoo.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top