investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Coca-Cola zvýšila tržby i zisk

26.04.2022

Největší světový výrobce nealkoholických nápojů meziročně zvýšil čistý zisk o 24 procent...

Americká společnost Coca-Cola v prvním čtvrtletí díky růstu prodejních cen a oživení poptávky po limonádách v kinech a restauracích zvýšila tržby i zisk. Největší světový výrobce nealkoholických nápojů meziročně zvýšil čistý zisk o 24 procent na 2,78 miliardy dolarů (63,2 miliardy Kč). Firma o tom dnes informovala ve výsledcích hospodaření. Čisté tržby vzrostly o 16 procent na 10,5 miliardy dolarů.

Výsledek překonal odhady analytiků. Ti v anketě společnosti Refinitiv očekávali tržby 9,83 miliardy dolarů. Zisk na akcii bez jednorázových položek činil 64 centů, zatímco analytici počítali s částkou 58 centů.

Výrobci spotřebního zboží zvýšili ceny kvůli rostoucím nákladům na přísady, jako je káva a cukr, a také kvůli vyšším nákladům na pracovní sílu a dopravu, připomíná agentura Reuters. Poptávka ale zůstala vysoká, neboť spotřebitelé po pandemických uzávěrách více utrácejí.

Analytici i firmy samotné ale varují, že poptávka by mohla polevit, protože válka na Ukrajině a zákaz vývozu palmového oleje z Indonésie vedou k růstu světových cen potravin.

Coca-Cola uvedla, že pozastavení činnosti v Rusku ovlivní její roční zisk o čtyři centy na akcii a roční čisté tržby o jedno až dvě procenta. Výhled ročního růstu srovnatelného zisku na akcii však ponechala beze změny na úrovni pět až šest procent.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Uzavření barů, restaurací a dalších podniků mělo za následek propouštění ve společnosti Coca-Cola. S tím, jak se zlepšuje situace kolem pandemie koronaviru, se zlepšují i výsledky této legendární společnosti.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top