investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Cena ropy se přehoupla přes 82 dolarů za barel

27.09.2018

Ceny pohonných hmot v uplynulém týdnu stagnovaly a drží se poblíž čtyřletých maxim...

Ceny pohonných hmot v uplynulém týdnu stagnovaly a drží se poblíž čtyřletých maxim. V následujícím týdnu lze očekávat, že ceny benzínu a nafty budou reflektovat vyšší cenu ropy a mírně vzrostou. 

Cena ropy Brent se aktuálně obchoduje nad úrovní 81 dolarů za barel, což je nejvíce od konce roku 2014. Vysoké ceny ropy příliš nezmírní ani vývoj kurzu koruny vůči dolaru. Česká národní banka sice dnes zvýšila úrokové sazby, nicméně podobný krok udělá i Americká centrální banka. Výsledný kurz koruny vůči dolaru se tak bude korigovat jen mírně, což nebude stačit ke snížení cen dovážené ropy a pohonných hmot.


Na trzích s ropou se začíná mluvit o situaci, která nastala před jedenácti lety. Tehdy se ropa obchodovala kolem úrovně 80 dolarů za barel a následně během deseti měsíců vzrostla na historické maximum 146 dolarů za barel. Ceny z minulosti samozřejmě nemusí být vodítkem pro budoucnost, ale minimálně současná fáze hospodářského cyklu nahrává spekulacím, že cena ropy dál poroste.


Poznejte lépe Fondy Kvalifikovaných Investorů!

Nechte nám na sebe kontakt, představíme Vám ty naše.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Cena ropy je ovlivňována politickým vývojem na Blízkém východě, kde Spojené státy stupňují sankce na Írán. Proti tomu v úterý vystoupil francouzský prezident Macron, který za vysokými cenami ropy vidí politiku Donalda Trumpa. Současné situace se snaží využít kartel OPEC, který odmítá navyšovat těžbu ropy, čímž tlačí na další růst cen."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS










Líbil se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli:

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top