investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Bohatý Unipetrol, chcete být úspěšným akcionářem?

23.05.2014

I když s pokračujícími konsolidovanými ztrátami (nepočítáme-li některé pozitivní jednorázové vlivy, které např. otočily hospodaření firmy v Q1/14 do zisku), disponuje Unipetrol nemalými nerozdělenými zisky. Viděno touto optikou, je Unipetrol vlastně

I když s pokračujícími konsolidovanými ztrátami (nepočítáme-li některé pozitivní jednorázové vlivy, které např. otočily hospodaření firmy v Q1/14 do zisku), disponuje Unipetrol nemalými nerozdělenými zisky. Viděno touto optikou, je Unipetrol vlastně docela bohatou firmou. Až se jednou zvýší tvorba hotovostních toků, bude zde formální prostor k výplatě dividend.

Ke konci prvního čtvrtletí tohoto roku představoval nerozdělený zisk 6,08 mld korun v nekonsolidované rozvaze a právě nekonsolidované výsledky (výkazy) určují možnou výši dividendy.

Uvedený nerozdělený zisk představuje zhruba 33,50 Kč na akcii. Půvabem je, že i při konsolidovaných ztrátách nekonsolidované hospodaření Unipetrolu bylo plus mínus ziskové a nerozdělený zisk prakticky neustále roste. 

Tato skutečnost nicméně nemůže mít na kurz akcií Unipetrolu na burze nějaký vliv. Tou by byl až skutečný návrh na výplatu dividendy. K tomu patrně nedojde, pokud se nezlepší podmínky v sektoru, konkrétně rafinérské marže a rozdíl cen ropy Ural/Brent, a do společnosti nepoteče větší množství hotovosti. Navíc nelze vyloučit i prostor k určitým akvizicím (např. Česká rafinérská), kterým by společnost dala patrně přednost před dividendami.

Chcete se stát úspěšným akcionářem a podílet se na výplatách dividend?

S BHS se jedná o jednoduchý způsob, jak se stát spolumajitelem úspěšné firmy. Zakoupením akcie získáváte majetkový podíl na jejím emitentovi a můžete se tak podílet na úspěších akciových společností. 

​Pokud chcete vědět, jaké akcie jsou aktuálně v nabídce, neváhejte nás kontaktovat na [email protected] ještě dnes.

  • Představují možnost zajímavého, nadprůměrného zhodnocení investice
  • Vhodné pro klienty připravené investovat dlouhodobě a nést určité riziko
  • Výnosy z akcií přinášejí jak vyplácené dividendy, tak rozdíl mezi kupní a prodejní cenou
  • Přináší možnost podílu na hospodaření světově významných společností
  • Jsou bez problémů likvidní a prodejné na burze cenných papírů

 

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top