investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Binance chce vytvořit miliardový fond na nákup problematických digitálních aktiv

24.11.2022

Odvětvím v posledních týdnech otřásá krach konkurenční kryptoměnové burzy FTX...

Kryptoměnová burza Binance usiluje o vytvoření fondu v hodnotě zhruba jedné miliardy dolarů (23,4 miliardy Kč) na nákup problematických digitálních aktiv. V rozhovoru s agenturou Bloomberg to řekl šéf a spoluzakladatel této největší kryptoměnové burzy na světě Changpeng Zhao. Odvětvím v posledních týdnech otřásá krach konkurenční kryptoměnové burzy FTX.

"Pokud to nebude stačit, můžeme alokovat více," naznačil Zhao možné vyčlenění dalšího kapitálu. Minulý týden na konferenci v Abú Zabí řekl, že o fond, který jeho společnost plánuje spustit na pomoc kryptoměnovým projektům s nedostatkem hotovosti, je zájem. Fond by podle něj mohl zmírnit řetězový dopad krachu FTX.

Americká makléřská společnost Genesis, která obchoduje s digitálními aktivy, minulý týden zastavila výběry. Na možné vyhlášení bankrotu se kvůli své významné expozici vůči FTX připravuje kryptoměnová burza BlockFi.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top