investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Bezos prodal akcie Amazonu za více než 3 miliardy dolarů

05.11.2020

Zakladatel a šéf internetového obchodu Amazon Jeff Bezos prodal tento týden akcie svého podniku za...

Zakladatel a šéf internetového obchodu Amazon Jeff Bezos prodal tento týden akcie svého podniku za více než tři miliardy dolarů (68 miliard Kč). Využil toho, že jejich hodnota se od začátku roku zvýšila o více než 75 procent. Vyplývá to ze záznamů americké Komise pro cenné papíry a burzy (SEC).

Bezos už letos podle záznamů komise prodal akcie Amazonu za více než 10,2 miliardy dolarů (skoro 232 miliard Kč). Šestapadesátiletý podnikatel firmu založil v roce 1994 a je dodnes jejím největším akcionářem. Amazon je největším internetovým obchodem na světě.


S majetkem odhadovaným na 190 miliard dolarů (4,3 bilionu Kč) je Bezos podle časpisu Forbes a indexu miliardářů Bloomberg Billionaires nejbohatším člověkem na světě.


Amazon má nyní hodnotu kolem 1,6 bilionu dolarů (přes 36 bilionů Kč). Bezos už dříve uvedl, že hodlá každý rok prodat akcie zhruba za jednu miliardu dolarů, aby měl peníze na financování své vesmírné společnosti Blue Origin.


Zdroj: ČTK



"Amazon založil Jeff Bezos v Bellevue ve Washingtonu v červenci 1994. Společnost začala jako online tržiště pro knihy, ale rozšířila se o prodej dalších produktů. Amazon převýšil svou tržní kapitalizací společnost Walmart v roce 2015. Tím se stal nejhodnotnějším maloobchodním řetězcem ve Spojených státech."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top