investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Bed Bath & Beyond zavře 150 provozoven a propustí 20 procent lidí

31.08.2022

Maloobchodní společnost se snaží změnit strategii a zásadně zlepšit hospodaření...

Americký řetězec s potřebami do domácnosti Bed Bath & Beyond se chystá zavřít 150 poboček a propustit zhruba 20 procent zaměstnanců. Maloobchodní společnost se snaží změnit strategii a zásadně zlepšit hospodaření, a proto si připravila podmínky, aby mohla na trhu nabídnout i další akcie. Firma, která vešla ve známost jako jedna z takzvaných meme akcií, se kterými spekulovali nováčci na burze, to uvedla ve svém dnešním sdělení.

Firma si zajistila více než 500 milionů dolarů (12,3 miliardy Kč) nového financování. Pokud bude potřebovat, nabídne k prodeji až 12 milionů akcií.

Před začátkem dnešního obchodování ztrácely akcie Bed Bath & Beyond více než 30 procent hodnoty. Firma totiž zároveň oznámila, že odkládá plány na prodej svého obchodu se zbožím pro kojence a batolata Buybuy Baby.

Podnik měl ke konci května dlouhodobý dluh 1,38 miliardy dolarů a pouze 107,5 milionu dolarů v hotovosti, uvedla agentura Reuters. Jeho akcie v posledních dvou obchodních dnech posílily o více než 13 procent, předtím prošly prudkými výkyvy. Svůj podíl 9,8 procenta ve firmě totiž odprodal miliardář Ryan Cohen.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top