investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Banka Morgan Stanley umožní investice do bitcoinu

18.03.2021

Společnost Morgan Stanley jako první velká americká banka umožní...

Společnost Morgan Stanley jako první velká americká banka umožní movitým klientům investice do tří bitcoinových fondů. Podle zdrojů serveru CNBC o tom firma informovala v interním sdělení s tím, že reaguje na poptávku po investicích do kryptoměn ze strany klientů.

Kryptoměny si postupně získávají zájem širší investorské obce. Nedávno oznámily investice do bitcoinu například automobilka Tesla nebo platební společnost Square. Nové oddělení, které pomáhá klientům držet a převádět digitální aktiva, zřídila minulý měsíc Bank of NY Mellon.


Morgan Stanley umožní investovat do bitcoinových fondů pouze klientům, kteří u ní mají uloženy nejméně dva miliony dolarů (zhruba 44 milionů Kč) a investičním firmám, kterým se stará o alespoň pět milionů dolarů. Jejich účty nebudou smět být mladší šesti měsíců, stojí ve zprávě. Banka podle zdrojů také těm, kteří podmínky splňují, umožní od příštího měsíce takto investovat nejvýše 2,5 procenta jejich čistého jmění.


Bitcoin od začátku letošního roku již zdvojnásobil svou hodnotu a poprvé se prodával v přepočtu za více než 1,3 milionu Kč. Jeho tržní kapitalizace pak přesáhla jeden bilion USD. Na své dosavadní maximum 61.781,83 dolaru se bitcoin vyšplhal v neděli, od té doby ale oslabil, protože si investoři vybrali zisky, a poškodila ho i zpráva o chystaném zákazu kryptoměn v Indii.


Zdroj: ČTK



"Díky novým finančním nástrojům lze obchodovat s kryptoměnami přes investiční účty u obchodníků s cennými papíry. Tím se obchodování s kryptoměnami stalo přístupné i pro klasické investory, kteří se doposud orientovali hlavně na akciové trhy."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top