investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Banka First Citizens převezme vklady a úvěry zkrachovalé SVB

27.03.2023

Divize First–Citizens Bank & Trust dostane na aktiva v hodnotě 72 miliard dolarů (1,6 bilionu Kč) slevu...

Americká banka First Citizens převezme od Federální společnosti pro pojištění vkladů (FDIC) veškeré vklady a úvěry zkrachovalé banky Silicon Valley Bank (SVB). Divize First–Citizens Bank & Trust dostane na aktiva v hodnotě 72 miliard dolarů (1,6 bilionu Kč) slevu 16,5 miliardy dolarů, uvedla FDIC v tiskové zprávě s nedělním datem.

"FDIC odhaduje, že úpadek banky Silicon Valley Bank přijde jeho Fond pojištění vkladů (DIF) přibližně na 20 miliard dolarů. Přesné náklady budou stanoveny, až FDIC ukončí nucenou správu," uvedla FDIC. Ta v rámci transakce získala práva na akcie holdingové společnosti First Citizens BancShares v hodnotě až 500 milionů dolarů.

Sedmnáct bývalých poboček SVB se dnes otevírá jako banky First Citizens. Přibližně 90 miliard dolarů v cenných papírech a dalších aktivech SVB zůstane v nucené správě k rozprodeji.

Banka First Citizens má aktiva přibližně 109 miliard dolarů a celkové vklady 89,4 miliardy dolarů. SVB zkrachovala, když nebyla schopna čelit rychlému a masivnímu vybírání vkladů. Klienti banky si za několik hodin vybrali desítky miliard dolarů.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top