investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Velké technologické společnosti byly hnacím motorem dění na trhu

18.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Prodej elektromobilu Xiaomi je vyšší, než firma čekala

18.04.2024
EVautoprodejčína

Výrobce čipů TSMC zvýšil čtvrtletní tržby i zisk

18.04.2024
AIakcietechnologietržbytsmc

Ranní zpravodaj: Dow Jones v úterý přerušil šestidenní sérii ztrát

17.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Americký výrobce elektromobilů Lucid hodlá letos zahájit prodej v Evropě

07.01.2022

Informovala o tom dnes na svém twitterovém účtu firma, která se snaží soupeřit s výrobcem...

Americký výrobce elektromobilů Lucid Motors hodlá v letošním roce zahájit prodej svých vozů v Evropě. Informovala o tom dnes na svém twitterovém účtu firma, která se snaží soupeřit s výrobcem elektromobilů Tesla.

Společnost Lucid v září spustila komerční výrobu svého prvního modelu Air a koncem října zahájila jeho dodávky zákazníkům, píše server CNBC. "Expanze na evropské trhy začne v letošním roce. Čekejte na informace ohledně dodávek v konkrétních zemích," uvedla firma v dnešním tweetu.


Automobilka Lucid již loni v lednu začala v některých evropských zemích přijímat internetové objednávky na model Air. Neupřesnila však, kdy objednané vozy zákazníkům dodá.


Společnost Lucid vznikla v roce 2007 a v jejím čele stojí bývalý vedoucí pracovník Tesly Peter Rawlinson. Loni v červenci automobilka vstoupila na burzu, a to prostřednictvím spojení s jednou z firem specializovaných na akvizice, takzvaných SPAC. Automobilka tehdy sdělila investorům, že hodlá v roce 2022 vyrobit 20.000 vozů Air.


Červencová transakce Lucid ohodnotila na zhruba 24 miliard dolarů (520 miliard Kč). V současnosti se tržní hodnota podniku pohybuje kolem 65 miliard dolarů (1,4 bilionu Kč), píše CNBC.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Společnost Lucid sídlí ve městě Newark v Kalifornii. V roce 2018 v ní získal významný podíl saúdskoarabský státní investiční fond.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top