investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Americká streamovací služba Netflix se chystá nabízet i videohry

16.07.2021

Americká streamovací služba Netflix se chystá nabízet i videohry. Na jejich vývoj bude dohlížet...

Americká streamovací služba Netflix se chystá nabízet i videohry. Na jejich vývoj bude dohlížet Mike Verdu, který dříve působil ve společnostech Facebook, Electronic Arts či Zynga. Cílem je začít nabízet videohry na streamovací platformě Netflixu v příštím roce. S odvoláním na informovaný zdroj to dnes uvedla agentura Bloomberg. Tým vývojářů začne firma budovat v nadcházejících měsících, pozice už inzeruje na svém webu.

Hry se v nabídce Netflixu objeví jako další žánr, podobně jako to streamovací služba učinila v případě dokumentů a stand-up vystoupení. V současné době společnost neplánuje kvůli hernímu obsahu zvyšovat předplatné, uvedl zdroj Bloombergu.


Ve Facebooku Verdu pracoval s vývojáři na hrách a dalším obsahu do brýlí pro rozšířenou realitu Oculus. Ve společnosti Electronic Arts se podílel na mobilních verzích populárních herních sérií, jako je Sims, Plants vs. Zombies a Star Wars. Jako tvůrčí šéf Zingy působil mezi lety 2009 a 2012.


Netflix hledá způsoby, jak pokračovat v růstu, hlavně na trzích, které už jsou nasycené, což jsou například Spojené státy. Firma se proto zaměřuje na budování programu pro děti, otevřela internetový obchod a nedávno podepsala několikaletou smlouvu se společností Amblin Partners, kterou vede americký režisér Steven Spielberg. Tento podnik má Netflixu dodávat několik filmů ročně. Uvedení her označuje Bloomberg za dosud nejodvážnější krok Netflixu.


Streamovací služba si zachovává značný náskok před konkurenty, jako je Disney+ nebo HBO Max. Růst počtu předplatitelů Netflixu nicméně v prvním čtvrtletí výrazně zpomalil, částečně kvůli polevování pandemie nemoci covid-19 a nedostatku nových filmových a seriálových hitů. Počet předplatitelů, kteří už netrávili tolik času před obrazovkou jako v dobách největších koronavirových uzávěr, se tak zvýšil o méně než čtyři miliony na celkových zhruba 208 milionů.


Zdroj: ČTK




"Společnost Netflix varovala investory, že rozvolňování restriktivních opatření proti šíření koronaviru by mohlo vést ke snížit zájmu o poskytované služby."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top