investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

About You chystá vstup na burzu, z prodeje akcií chce získat 600 milionů eur

27.05.2021

Německý internetový prodejce módního oblečení About You plánuje vstup na akciovou...

Německý internetový prodejce módního oblečení About You plánuje vstup na akciovou burzu ve Frankfurtu nad Mohanem, výtěžek z prodeje akcií pak hodlá použít na expanzi v zahraničí a na rozvoj technologické platformy pro firmy. Firma dnes oznámila, z prodeje nových akcií chce získat nejméně 600 milionů eur (15,3 miliardy Kč). Podle informovaných zdrojů by nabídka mohla celý podnik ohodnotit zhruba na tři miliardy eur.

Kromě nových akcií by své akcie mohli prodat i současní akcionáři. Podnik mimo jiné podpořila zásilková skupina Otto a dánský podnikatel Anders Holch Povlson.


Za rok do konce února firma zvýšila tržby o 57 procent na 1,17 miliardy eur. V minulém čtvrtletí také poprvé od svého založení vykázala pozitivní zisk před zdaněním, úroky a odpisy (EBITDA), řekl agentuře Reuters spoluzakladatel firmy Tarek Müller. V letošním roce About You očekává zvýšení tržeb o 40 až 50 procent.


Müller upozornil, že evropský trh s módou má hodnotu 400 miliard eur, z toho zboží za 75 miliard eur se prodá přes internet. Očekává se, že prodej přes internet poroste ročně o deset procent.


Firma loni expandovala na 13 nových trhů. Celkem nyní působí ve 23 zemích, včetně České republiky. Více než polovinou se na jejích tržbách podílejí německy mluvící trhy, kde tržby loni stouply o 29 procent a pozitivní tam byla marže EBITDA. Ve zbytku Evropy firma zvýšila tržby o 145 procent, marže tam ale byla negativní.


About You je módní a technologickou firmou se sídlem v Hamburku. V roce 2014 ji založili podnikatelé v technologiích Sebastian Betz a Tarek Müller spolu s bývalým stratégem Otto Group Hannesem Wiesem.


Zdroj: ČTK




"Klienti BHS se mohou účastnit drtivé většiny IPO po celém světě. Informace jim rádi poskytnou osobní makléři, kteří jsou o všech IPO pravidelně informováni."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top