Volkswagen představil akcionářům novou strategii, podle které by se měla společnost ,,překopat“

Šéf Matthias Müller představí akcionářům Volkswagenu novou "Strategii 2025"

Volkswagen představil akcionářům novou strategii, podle které by se měla společnost ,,překopat“
Štěpán Křeček
Štěpán Křeček

Šéf Matthias Müller představí akcionářům Volkswagenu novou "Strategii 2025". Právě dnes rokovali v Hannoveru akcionáři Volkswagenu, společnosti s obratem 213 miliard EUR. Téma zasedání bylo jednoznačné, a to kterým směrem se hodlá společnost vydat.

Snaha vedení je zřejmá – upřít pozornost akcionářů do budoucna a pokud možno se příliš "nevrtat" v nedávné minulosti poznamenané emisním skandálem. Šéf Matthias Müller představil akcionářům Volkswagenu novou "Strategii 2025", podle které by se měla společnost zásadně "překopat".

Reklama

Středeční valná hromada byla pravděpodobně dost rušná, někteří investoři volali po personálních změnách, především by rádi viděli změnu na postu předsedy dozorčí rady.

Ale výsledek hlasování na valné hromadě, je podle německých médií předvídatelý. Rodinné klany Piëchových a Porscheových mají většinu hlasů. Další významní podílníci – zemská vláda Dolního Saska a stát Katar – se jim nejspíš na odpor nepostaví.

Reklama

Zdroj: ihned.cz

Autor citovaného článku: ihned.cz, Václav Lavička

Reklama

Vědomosti dne

Jak obchodovat s akciemi

Svět velkých financí a tradingu na burzách je nyní otevřenější, než kdy dřív. Investiční strategie, které byly dříve výsadou malé skupiny finančníků, jsou dnes přístupné každému, kdo si zřídí účet u brokera, kterých je celá řada. Než se ale investor vrhne do světa obchodování akcií, měl by znát základní termíny a principy.

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Reklama
Reklama