investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Trend uzavírání zisků ale přes noc mírně polevil

06.01.2017

Světové trhy poslední dva dny předvedly uzavírání zisků na tzv. "Trumpových obchodech", na kterých měli investoři po volbách výrazné zisky.

Světové trhy poslední dva dny předvedly uzavírání zisků na tzv. "Trumpových obchodech", na kterých měli investoři po volbách výrazné zisky. Trend uzavírání zisků ale přes noc mírně polevil. Čínský yuan začal opět mírně oslabovat a dolar posilovat, zlato odepsalo část zisků. Americké banky a menší akcie z indexu Russell 2000 oslabovaly, zatímco technologický Nasdaq mírně posiloval. Křivka futures na úrokové sazby aktuálně očekává již pouze 2 zvednutí sazeb v FEDem v roce 2017.

Dnes se neobchodují akcie na burzách v Rakousku, Polsku a na Slovensku kvůli svátku tří králů. Dále v Chorvatsku, na Kypru, ve Finsku, v Řecku, ve Švédsku a ve Venezuele.

Makrodata dnes přinesou řadu předstihových indikátorů z Evropy, například o ekonomickém sentimentu. V Americe uvidíme prosincová data z trhu práce.

Dnes reportuje například Greenbrier.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top