investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Tesla v USA svolává ke kontrole téměř všechny své elektromobily

02.02.2024

Důvodem je nesprávná velikost písma varovných kontrolek...

Výrobce elektromobilů Tesla ve Spojených státech svolává ke kontrole 2,2 milionu vozidel, to znamená téměř všechny své elektromobily. Důvodem je nesprávná velikost písma varovných kontrolek, což zvyšuje riziko nehody. Oznámil to dnes americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA).

Pro Teslu je to zatím největší svolávací akce, upozornila agentura Reuters. Před dvěma měsíci musela Tesla překontrolovat 2,03 milionu vozů, aby do svého pokročilého asistenčního systému Autopilot nainstalovala nová ochranná opatření. Kvůli svému asistenčnímu řízení, které má vozidlům umožnit automatické řízení, zrychlení a brzdění v rámci pruhu, je přitom Tesla pod drobnohledem NHTSA.

Svolávací akce se týká vozidel různých modelů, včetně Modelu S, Modelu X, Modelu 3 z let 2017 až 2023, Modelu X a pick-upů Cybertruck. Tesla dodala, že auta Cybertruck, jež jsou nyní ve výrobě, budou mít aktualizaci, která problém vyřeší.

"Varovné kontrolky s menší velikostí písma mohou na přístrojové desce zhoršit čtení informací důležitých pro bezpečnost, což zvyšuje riziko nehody," uvádí NHTSA.

Tesla začala bezplatně vydávat aktualizaci softwaru vzduchem (over-the-air), tedy bez potřeby fyzického připojení, která má tento problém odstranit. Díky tomu se zvětší velikost písma varovných kontrolek brzd, parkovacího systému a systému ABS.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top