investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Spor vlastníků Fortuny Templeton a Penta se vyhrocuje

27.04.2017

Amsterdamský rozhodčí soud předběžným opatřením znemožnil Fortuně hlasovat o schválení nákupu ...

Amsterdamský rozhodčí soud včera večer, tj. 24. dubna 2017 předběžným opatřením znemožnil Fortuně hlasovat o schválení nákupu rumunských aktiv na mimořádné valné hromadě 26. dubna. Jde o společnosti Bet Active Concept S.R.L., Bet Zone S.R.L., Public Slots S.R.L. and Slot Arena S.R.L. Soud také určil, že Foruna bude muset mít nezávislého dozorčího ředitele, který nebude členem dozorčí rady, ale bude rozhodovat o povaze, rozsahu, obsahu a časování informací, které musí společnost zveřejnit svým akcionářům ohledně zmíněných transakcí.

Toto rozhodnutí rozhodčího soudu dál vyhrocuje spor mezi hlavním vlastníkem Pentou a velkým minoritním vlastníkem Templeton. Předběžné opatření soudu hodnotíme jako vítězství pro Templeton, protože Pentě komplikuje život, zdržuje možnost schválit nákupní transakci již zítra na mimořádné valné hromadě a společnosti bude do věcí souvisejícími s transakcí zasahovat nezávislý ředitel jmenovaný rozhodčím soudem. Templeton tedy zatím předběžně vede v tomto sporu 1:0. Nicméně, je otázka, zda se celá transakce jen nezdrží a v konečném důsledku bude stejně schválena, pouze po zveřejnění dalších informací.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top