investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn 1,7 milionu zákazníků bez závazku

02.05.2024
cenaenergetikaČEZčesko

Farmaceutická firma Novo Nordisk zvýšila čtvrtletní zisk a zlepšila výhled

02.05.2024
akcieevropatechnologietržby

Ranní zpravodaj: Týden plný důležitých makroekonomických údajů

30.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Trhy podceňují šance na recesi

30.04.2024
akcieekonomikausa

Samsung představil nový čip pro umělou inteligenci

27.02.2024

Samsung uvádí, že jeho čip zvyšuje jak výkon, tak i kapacitu...

Jihokorejská společnost Samsung Electronics vyvinula nový paměťový čip pro umělou inteligenci (AI), který má dosud největší kapacitu. Samsung uvádí, že jeho čip zvyšuje jak výkon, tak i kapacitu o více než 50 procent, uvedl server zpravodajské televize CNBC.

Samsung je největším světovým výrobcem paměťových čipů DRAM, které se používají ve spotřebitelských zařízeních, jako jsou chytré telefony a počítače. Generativní modely AI, jako je ChatGPT firmy OpenAI, vyžadují velké množství vysoce výkonných paměťových čipů. Ty umožňují generativním modelům AI pamatovat si detaily z minulých konverzací a uživatelské preference, aby mohly generovat reakce podobné lidským.

Rozmach umělé inteligence pomáhá k růstu výrobců čipů. Například americká společnost Nvidia loni zaznamenala prudký růstu zisku i tržeb díky rychlému růstu poptávky po jejích grafických procesorech, z nichž se tisíce používají pro trénování ChatGPT.

Samsung dodal, že vzhledem k exponenciálnímu růstu počtu aplikací pro umělou inteligenci se očekává, že nový čip bude optimálním řešením pro budoucí systémy, které vyžadují více paměti. Vyšší výkon a kapacita umožní zákazníkům "zejména flexibilnější správu zdrojů a snížení celkových nákladů na vlastnictví datových center," dodal Samsung.

Firma už začala dodávat zákazníkům vzorky nového čipu. Masová výroba je plánována na první polovinu letošního roku.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top