investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Americké akcie se v pondělí odrazily ode dna

23.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy

23.04.2024
akciebankamonetatržbyčesko

Čistý zisk automobilky GM v prvním čtvrtletí vzrostl o 24,4 procenta

23.04.2024
akcieautotržbyusa

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 skončil v pátek pod úrovní 5 000 bodů

22.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Samsung Electronics sloučí mobilní divizi s divizí spotřební elektroniky

08.12.2021

Jihokorejská společnost Samsung Electronics Co. Ltd. sloučí svoji mobilní divizi s divizí spotřební elektroniky...

Jihokorejská společnost Samsung Electronics Co. Ltd. sloučí svoji mobilní divizi s divizí spotřební elektroniky. Spojení bude největší reorganizací skupiny od roku 2017 a jeho cílem je zjednodušit strukturu a soustředit se na růst podnikání zaměřeného na logické čipy. Vyplývá to z dnešního prohlášení.

Samsung je největším světovým výrobcem paměťových čipů a chytrých telefonů. Sloučené divize se liší ve velikosti. Mobilní divize vykázala za červenec až září provozní zisk 3,36 bilionu wonů (64,2 miliardy Kč), zatímco divize spotřební elektroniky 760 miliard wonů.


Podle analytiků by reorganizace mohla Samsungu pomoci vypořádat se s výzvami a problémy, kterým čelí u mobilních zařízení a spotřební elektroniky. Patří mezi ně lepší propojení zařízení s domácími spotřebiči na platformě, které by zaujalo a udrželo zákazníky. Aktuálně pak mezi hlavní problémy patří nedostatek čipů, rostoucí ceny surovin, logistické potíže a konkurence Applu a čínských firem.


Skupina Samsung Group se zaměřuje na oblasti jako polovodiče, umělá inteligence, robotika a biofarmaceutika. V příštích třech letech plánuje do těchto oblastí investovat 240 bilionů wonů. Vlajkovou lodí skupiny je Samsung Electronics, která chce do roku 2030 předstihnout tchajwanskou TSMC a stát se největším smluvním výrobcem čipů.


Koncem minulého měsíce Samsung po měsících zvažování oznámil, že si vybral Texas jako místo pro svoji továrnu na výrobu čipů v USA. Investovat do závodu chce 17 miliard USD (382,8 miliardy Kč), upozornila agentura Reuters.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Velké technologické společnosti byly nejsilnějšími globálními hráči už před koronavirovou krizí. Pandemie jejich dominanci ještě posílila, protože urychlila přechod z reálného do virtuálního světa.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top