investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Počet nezaměstnaných klesá. Program Antivirus můžeme ukončit

07.04.2021

Na Úřadu práce ČR bylo ke konci března 2021 registrováno 306 616 uchazečů...

Na Úřadu práce ČR bylo ke konci března 2021 registrováno 306 616 uchazečů o zaměstnání. V průběhu uplynulého měsíce tak ubylo 4 847 nezaměstnaných. Za poslední rok však počet uchazečů o zaměstnání vzrostl o 80 938 osob. Podíl nezaměstnaných osob se pohyboval na úrovni 4,2 procenta.

I přes fungování programu Antivirus dochází na trhu práce k četným změnám zaměstnání. Lidé opouští nejvíce zasažená odvětví v ekonomice a nachází si nové uplatnění. To je možné díky vysokému počtu volných pracovních míst a náběhu sezónních prací. Ukazuje se, že nákladný program Antivirus již splnil svou historickou úlohu a není třeba ho dále prodlužovat. Nyní bychom měli pracovní trh adaptovat na transformativní změny, které pandemie koronaviru přinesla.

 

Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:



Ke konci března 2021 bylo na trhu práce k dispozici 338 862 volných pracovních míst, což převyšuje počet nezaměstnaných osob. Volné pozice přibývají v odvětvích s vysokým potenciálem růstu. To umožňuje uplatnění drtivé většiny lidí, kteří skutečně chtějí pracovat. Řada volných pozic je navíc odolná vůči negativním dopadům pandemie, takže jsou pro ekonomiku přínosnější než obsazené zombie pozice, které přežívají jen díky dotačním programům.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!





"Díky programu Antivirus jsme v průběhu pandemie koronaviru nezaznamenali výrazný růst nezaměstnanosti. Jeho další fungování však již není přínosné, protože brání přechodu zaměstnanců do nových pracovních pozic, které s oživením ekonomiky vznikají."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top