investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Po propadu cen akcií v USA oslabují i ty evropské

19.05.2022

Panevropský index STOXX Europe 600 krátce před 10:00 SELČ ztrácel téměř 1,8 procenta...

Po středečním propadu cen akcií ve Spojených státech dnes oslabují i ty evropské. Dolů je táhne především maloobchod, který měl značný vliv i na pokles cen amerických akcií. Panevropský index STOXX Europe 600 krátce před 10:00 SELČ ztrácel téměř 1,8 procenta a pohyboval se kolem 426 bodů. Už ve středu přitom uzavřel se ztrátou jednoho procenta.

Dílčí Index akcií evropských maloobchodních firem odepisoval zhruba 2,2 procenta. Ztráty vykazují ale všechna hlavní odvětví obchodovaná na trhu. Hlavní americké indexy zakončily středeční obchodování se ztrátami od 3,6 do 4,7 procenta. Dow Jonesův index uzavřel nejníže od března 2021.

Výprodej na Wall Street vyvolala americká maloobchodní společnost Target, které ve čtvrtletí klesl zisk na polovinu. Varovala také, že na maržích by se negativně mohly projevit náklady na dopravu, k jejichž růstu přispívají vysoké ceny paliv. Už předtím snížil výhled zisku největší maloobchodní řetězec světa - americká společnost Walmart.

Maloobchodníci doplácejí na vysokou inflaci, která nutí spotřebitele více si své nákupy rozmýšlet. Část investorů tak před akciemi upřednostňuje státní dluhopisy.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Cena akcií je dána budoucími zisky. Ty je třeba diskontovat na současnou hodnotu, což při očekávaném utahování měnové politiky škodí zvláště menším růstovým akciím z technologického sektoru.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top