investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

18.03.2024
AIappletechnologie

Zájem o akcie Redditu před vstupem na burzu pětkrát převyšuje nabídku

18.03.2024
akcieburzainvesticeipo

Ranní zpravodaj: Americké akcie ve čtvrtek klesly po zveřejnění dalšího údaje o inflaci

15.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

McDonald's v mnoha zemích světa zasáhl výpadek počítačového systému

15.03.2024
mcdonaldssvět

Musk se zdráhá převzít Twitter

17.05.2022

Americký podnikatel a zakladatel automobilky Tesla Elon Musk chce po společnosti Twitter důkaz, že podíl...

Americký podnikatel a zakladatel automobilky Tesla Elon Musk chce po společnosti Twitter důkaz, že podíl falešných a robotických účtů na této síti je pod pěti procenty. Bez toho se zdráhá firmu převzít. Napsal to dnes na svém twitterovém účtu, když odpovídal jinému uživateli. Musk za společnost Twitter v dubnu nabídl zhruba 44 miliard dolarů (přes bilion Kč).

V pondělí si Musk vyměnil několik tweetů s šéfem Twitteru Paragem Agrawalem, který se snažil vysvětlit, jak jeho podnik bojuje proti falešným účtům. Agrawal také napsal, že odhady soustavně naznačovaly, že podíl takových účtů je do pěti procent z celku.

Musk ale na pondělní konferenci v Miami věnované technologiím podle zdrojů agentury Bloomberg odhadl, že z celkových zhruba 229 milionů twitterových účtů jich je falešných minimálně 20 procent. Skutečný podíl je ale podle Muska možná ještě mnohem vyšší. Musk také naznačil, že by za Twitter nejraději zaplatil méně než 44 miliard USD. Za nižší cenu se podle něj dá o převzetí mluvit, napsal Bloomberg.

Když Musk učinil nabídku na převzetí, vycházela cena za jednu akcii Twitteru asi na 54,20 USD. V pondělí, když převzetí firmy zpochybnil, se cena firmy na burze snížila o více než osm procent a dostala se pod 38 dolarů. Musk zpočátku řekl, že chce na twitter vrátit větší svobodu projevu a označil za hloupé, když Twitter zablokoval bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.


Zdroj: ČTK
Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Twitter zaostává v zavádění nových funkcí. Na vrch mají velcí konkurenti jako Facebook i nové aplikace jako TikTok.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top