investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Kupovat akcie dle sezóny není recept na úspěch, existují ale možné výjimky

09.06.2016

Sázet před létem na dobré výsledky lázní nebo třeba cestovních kanceláří experti nedoporučují. Investoři vědí, že mají některé společnosti slabší a silnější čtvrtletní výsledky.

Sázet před létem na dobré výsledky lázní nebo třeba cestovních kanceláří experti nedoporučují. Investoři vědí, že mají některé společnosti slabší a silnější čtvrtletní výsledky .

Podobně jako u jiných akciových titulů je důležitější sledovat případná pozitivní překvapení nebo když firma překoná původní očekávání. Investor by se měl před letními olympijskými hrami zajímat o olympijský index, který nabízí atraktivní dlouhodobé zhodnocení.

Experti nedoporučují před létem sázet na akcie lázní či preferovat investici do pivovarů, ani podle analytiků se sezónnost při investování do akcií příliš využít nedá. Investoři jsou si dobře vědomi, že některé společnosti, k nímž patří třeba lázně, nebo cestovní kanceláře, mají některá čtvrtletí silnější a některá slabší a sledují tak spíše meziroční změny hospodářských výsledků.

Vrcholná sportovní klání někdy nabízejí i další zajímavé investiční příležitosti. Některé společnosti vydávají k tomuto účelu krátkodobé investiční certifikáty. Zpravidla nejde o otipování sportovních výsledků, ale o sázku na růst akcií společností, které se na těchto sportovních akcích podílejí. Podle dostupných informací zatím u nás nikdo podobný certifikát k evropskému šampionátu v kopané ani olympiádě nechystá.

Za pozornost nicméně stojí index Dow Jones Summer/Winter Games, vytvořený koncem roku 2006. Jeho bázi tvoří firmy jako Microsoft, Visa, Coca-Cola, McDonald's, General Electric nebo Procter and Gamble, což jsou veřejně obchodovaní oficiální partneři, sponzoři a dodavatelé olympijských her. Se sportem nemají na první pohled příliš společného. Průměrný roční výnos indexu od založení přesahuje ale 10 procent. Jde tedy o investici, kterou je rozhodně vhodné zvážit.

Zdroj: ihned.cz, Hospodářské noviny, ČTK

Autor citovaného článku: František Mašek, Hospodářské noviny

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top