investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Jak nakoupit investiční zlato po gramech

23.12.2022

Pokud se to udělá správně, zlato může být dobrou investicí pro lidi, kteří chtějí diverzifikovat své investice, a pro ty, kteří se chtějí chránit před riziky akcií a inflace, protože zlato si historicky zachovalo svou kupní sílu. Ale dá se zlato bezpečně koupit?

Investice do zlata však není tak jednoduchá jako nákup například auta. Musíte vědět, jaký druh zlata chcete koupit, najít skutečného obchodníka se zlatem a rozhodnout se, jak můžete své zlato bezpečně uložit. Proto je třeba si před nákupem položit otázku, jak bezpečně nakupovat zlato.


Jak bezpečně nakupovat zlato?

První věcí, kterou byste se měli rozhodnout, je, jaký druh zlata hodláte koupit. Chcete si koupit zlato? Chcete si koupit zlaté mince nebo zlaté cihly?


ETF - Exchange Traded Fund

ETF - Exchange Traded Fund


Dalším řešením by bylo investovat do zlata prostřednictvím ETF (Exchange Traded Fund), futures nebo jiných finančních nástrojů prostřednictvím vaší banky.


Všechny tyto způsoby jsou příležitostí k investování do zlata a každý z nich má svůj vlastní nákupní proces. Pokud se rozhodnete pro nákup drahých kovů, popřemýšlejte o velikosti slitků nebo mincí odpovídající částce, kterou chcete investovat. Dále vyhledejte společnost, od které byste mohli nakupovat zlato, například od obchodníků se zlatem, makléřů a bank, které prodávají zlaté mince nebo cihly.


Doporučujeme vám vybrat si prodejce zlata, který je oficiálním distributorem různých výrobců zlatých mincí a slitků. Tímto způsobem zajistíte, že budete mít přístup k produktům, které byly zakoupeny přímo od výrobce.

Nákup zlata u BHS


Jedním z prověřených obchodníků je například BHS, kde můžete 1 g zlata získat již od 2 086 Kč. Pokud však chcete do zlata investovat více, můžete si vybírat od jednoho gramu, až po kilogramovou zlatou cihlu. Další variantou jsou třeba zlaté investiční mince, které mají i vysokou sběratelskou hodnotu a omezené výrobní série.


Investiční zlato je prodáváno v ryzosti 24K. Čisté zlato není vhodné pro tvorbu šperků, takže pokud se rozhodnete investovat do zlata pomocí náušnic, prstenů nebí řetízků, měli byste vědět, že v tom případě kupujete ne čisté zlato, ale slitinu, která zajistí trvanlivost a odolnost šperku ale ne ryzí čistotu zlata. 

Tipy pro nákup zlata


1. Preferujte fyzické zlato


Pokud uvažujete o investici do zlata, věříme, že je důležité pamatovat na roli zlata jako peněz. Zlato se používá 5 000 let a teprve v roce 1971 Nixon odstranil dolar ze zlatého standardu, takže svět přešel na systém „fiat“, kde měny již nebyly kryty drahými kovy (zlatem nebo stříbrem).

2. Kupujte celosvětově uznávané produkty


Je samozřejmě atraktivní nakupovat zlato za nejnižší cenu, ale není to jediná věc, kterou je třeba při nákupu zlata zvážit. Měli byste také zajistit, aby vaše zlato bylo likvidní, tedy v případě potřeby snadno prodejné. V tuto chvíli platí, že snadněji prodáte 1 gram, než 1 kilogram zlata.

3. Použijte své úspory ne úvěry


Pokud chcete dobře investovat, měli byste si před investováním nejprve společně spořit. Zdravá investiční strategie není založena na půjčkách a úvěrech.


4. Seznamte se s předpisy


Doporučujeme investorům do zlata, aby se seznámili s předpisy týkajícími se fyzického zlata, pokud chcete činit dobrá investiční rozhodnutí. Jako investor byste se měli seznámit se současnými daňovými předpisy a předpisy proti praní špinavých peněz.


Měli byste se proto vyhnout používání „zkratek“. Je důležité provést správný průzkum a rozhodnout se, do jakých druhů zlata chcete investovat, protože na trhu existuje několik různých možností – včetně zlatých mincí, zlatých slitků, šperků, ETF a dalších.


A nakonec mějte na paměti, že investice do fyzického zlata je rozumný způsob, jak rozložit riziko a diverzifikovat portfolio, ale měli byste se vyhnout investování všech svých peněz do zlata.


Investujte do zlata právě nyní!

Nechte nám na sebe pár údajů, ozveme se!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top