investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 ztratil necelých 0,5 %

26.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Toyota investuje 1,4 miliardy USD do druhého závodu na elektromobily v USA

26.04.2024
autoinvesticetoyotausa

Těžebním firmám Chevron a ExxonMobil kvůli levnějšímu plynu klesl zisk

26.04.2024
plynropatržbyusa

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Google hodlá zahájit výrobu svých chytrých telefonů Pixel v Indii

19.10.2023

Indie je pro společnost Google klíčovým růstovým trhem...

Americký internetový gigant Google zahájí výrobu svých chytrých telefonů Pixel v Indii. Oznámil to dnes viceprezident podniku Rick Osterloh. Dodal, že firma bude při výrobě telefonů v Indii spolupracovat s místními i mezinárodními výrobci. Neposkytl ale žádné podrobnosti o rozsahu a umístění výroby, uvedla agentura Reuters.

"Indie je pro chytré telefony Pixel prioritním trhem," uvedl Osterloh. "Jsme odhodlání lidem v této zemi poskytnout to nejlepší z našeho hardwaru a z integrovaných softwarových funkcí," dodal.

Společnost Google provozuje nejpoužívanější internetový vyhledávač na světě. Stojí rovněž za operačním systémem Android, který používají téměř všichni výrobci chytrých telefonů. Telefony Pixel sice dosahují pouze relativně nízkého objemu prodeje, jsou však vnímány jako referenční přístroje prezentující nejnovější podobu systému Android.

Indie je pro společnost Google klíčovým růstovým trhem. Firma ale v zemi čelí řadě podnikatelských a regulačních překážek. Stala se například terčem různých stížností na porušování pravidel hospodářské soutěže, včetně obvinění ze zneužívání dominantní pozice operačního systému Android na trhu.

Nový motor pro svůj růst by z Indie chtěly učinit i další globální podniky, včetně americké technologické společnosti Apple. Ta vyrábí chytré telefony iPhone, které nevyužívají operační systém Android. Podle odhadů výzkumné společnosti Counterpoint by se měl podíl iPhonů na indickém trhu se smartphony ve druhé polovině letošního roku zvýšit na sedm procent z pěti procent v prvním pololetí.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top