investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Japonská automobilka Nissan téměř zdvojnásobila celoroční zisk

09.05.2024
autojaponskotržby

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

GEVORKYAN oznamuje záměr přechodu z trhu PX Start na trh PRIME

06.09.2023

Zároveň společnost diskutuje možnosti duálního listingu s Burzou cenných papírů v Bratislavě...

Globální dodavatel a technologický lídr v oboru práškové metalurgie, společnost GEVORKYAN, a.s., oznamuje svůj záměr přejít z trhu PX Start Burzy cenných papírů Praha na její regulovaný trh PRIME, a to do konce roku 2023. Součástí záměru přechodu na trh PRIME aktuálně není nová emise akcií společnosti (SPO). Zároveň společnost diskutuje možnosti duálního listingu s Burzou cenných papírů v Bratislavě, avšak zdůrazňuje, že se nejedná o stahování akcií z pražské burzy, která pro společnost i nadále zůstane primární burzou.

Zakladatel společnosti a majoritní akcionář Artur Gevorkyan záměr přechodu komentoval slovy: „Mám takové tušení, že už jsme dospělá ryba a patříme do velkého akvária, tedy na hlavní trh. Také proto, že je tam vyšší likvidita a může to ještě více zvýšit kredibilitu u obchodních partnerů.“ Doplnil také, že s hlavním trhem se pojí možnost otevřít se větším zahraničním fondům. Ostatně o záměru v budoucnu přejít na regulovaný trh pražské burzy Artur Gevorkyan hovořil již v rámci IPO procesu v roce 2022.

Společnosti GEVORKYAN, a.s. bude s přechodem na trh PRIME Burzy cenných papírů Praha, případným duálním listingem na bratislavské burze a dalšími souvisejícími tématy jako hlavní poradce pomáhat společnost VERSUTE INVESTMENTS, která rovněž byla hlavním poradcem při IPO společnosti v roce 2022. IPO společnosti GEVORKYAN bylo s objemem úpisu více než 727 milionu korun historicky největším na trhu PX Start, největším IPO v roce 2022 na celé pražské burze a zároveň se jednalo o první slovenskou společnost, která své IPO v Praze uskutečnila.

Upozornění

Tento dokument v žádném ohledu neznamená nabídku nebo výzvu k prodeji nebo nákupu cenných papírů. Údaje zde obsažené mají čistě informativní charakter a pro jejich kontext a vysvětlení doporučujeme kontaktovat zástupce společností VERSUTE INVESTMENTS a.s. nebo GEVORKYAN, a.s. uvedené níže. Veřejná nabídka akcií v České republice proběhla na základě prospektu akcií vyhotoveného podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2017/1129 o prospektu, který je k dispozici na webových stránkách společnosti GEVORKYAN, a.s.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top