investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Hlavní akciové indexy se ve středu příliš nepohnuly

25.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Čistý zisk banky Moneta v 1. čtvrtletí stoupl o 5,8 procenta

25.04.2024
akciebankamonetatržby

EPH klesl zisk na 90,7 mld. Kč

25.04.2024
cenaenergetikatržbyčesko

Ranní zpravodaj: Americké akcie si v úterý připsaly zisky napříč všemi sektory

24.04.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Facebook zrušil 16 000 účtů za prodej a nákup falešných recenzí

09.04.2021

Provozovatel sociální sítě Facebook zrušil 16.000 účtů, protože na jeho...

Provozovatel sociální sítě Facebook zrušil 16.000 účtů, protože na jeho stránkách nabízely nebo prodávaly falešné recenze výrobků a služeb. Dnes to uvedl britský úřad pro ochranu hospodářské soutěže (CMA) s tím, že americká firma tak učinila na jeho druhý podnět. Facebook podle CMA také podnikl změny, aby se dal odhalovat a odstraňovat placený obsah, který by mohl uživatele uvádět v omyl.

"Na řešení problému jsme s CMA spolupracovali velmi intenzivně," řekl agentuře Reuters zástupce Facebooku. "Podvodné a klamavé aktivity včetně nabízení nebo obchodování s falešnými recenzemi nejsou na našich platformách povoleny," dodal.


Úřad CMA se na falešné recenze zaměřil od roku 2019. Tehdy také poprvé požádal Facebook a internetového prodejce eBay, aby prověřili své stránky, protože na nich našel důkazy o zavádějících spotřebitelských recenzích.


"Pandemie způsobila, že stále více lidí nakupuje on-line a miliony z nás čtou recenze, aby nám umožnily činit informovaná rozhodnutí, když nakupujeme. Proto jsou falešné a zavádějící recenze tak škodlivé," uvedl generální ředitel CMA Andrea Coscelli.


Facebook čelí kritice také za způsob, jak zachází s údaji uživatelů i za šíření podvodných informací a slovních útoků. Minulý týden se na internetu objevily už dříve uniklé osobní údaje 533 milionů uživatelů Facebooku a mezi nimi více než milionu Čechů.


Zdroj: ČTK



"Kamenné prodejny se předělávají na výdejny zboží nakupovaného po internetu. Obchodníci, kteří nereflektují trend přechodu do online prostředí, jsou vytlačováni z trhu. V přímém přenosu tak můžeme sledovat radikální transformaci maloobchodního prodeje vyvolanou pandemií koronaviru."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top