investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Důvěra v českou ekonomiku vzrostla

24.04.2018

Podle konjunkturálního průzkumu, který zpracovává Český statistický úřad, se celková důvěra v domácí ekonomiku mírně zvýšila.

Podle konjunkturálního průzkumu, který zpracovává Český statistický úřad, se celková důvěra v domácí ekonomiku mírně zvýšila. Souhrnný indikátor důvěry, který je vyjádřený bazickým indexem, vzrostl v dubnu oproti březnu o 0,4 bodu na hodnotu 100,1.

Důvěra podnikatelů v odvětví průmyslu se zvýšila, přestože reálná data hovoří o zpomalování tempa růstu. Hlavní překážkou růstu zůstává nedostatek zaměstnanců. Důvěra spotřebitelů v ekonomiku se naopak lehce snížila. Indikátor důvěry poklesl na hodnotu 112,5.

 

Zveřejněná data jsou optimistická vůči budoucímu vývoji tuzemské ekonomiky a nereagují na zveřejnění slabších výsledků zahraničního obchodu. Česká republika si udržuje vysoký hospodářský růst při neutrální fiskální politice, která snižuje relativní zadlužení veřejných rozpočtů. Monetární politika pomalu rostoucích úrokových sazeb přitom pomáhá zmírňovat přehřívání realitního a pracovního trhu.


Zaujal Vás tento článek? Jste investor?

Nechte nám na sebe spojení, ozveme se Vám zpět.

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top