investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Ranní zpravodaj: Index S&P 500 uzavřel ve strědu zhruba beze změny

09.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Drahokam, jehož cena stoupá.

06.06.2016

Zelený drahokam nefritu, jemuž číňané říkají jü a nedílně patří k jejich kultuře se stává čím dále zajímavějším byznysem a jeho obliba dostává nový rozměr. Prodej nefritu roste o desítky procent a tento boom je úměrný tomu, jak číňané bohatnou.

Nefrit byl v Číně vždy oblíbeným nerostem, za vlády dynastie Chan se Ti nejbohatší nechávali pohřbívat v oblecích z nefritových destiček, částečně protože věřili, že nefrit chrání tělo před rozpadem a zároveň tak dávali okázale najevo výši svého postavení.

„Pro Číňany je nefrit symbolem pevného zdraví a dlouhého života,“ vysvětluje Kent Wong, ředitel luxusního hongkongského klenotnictví Chow Tai Fook.
„Kvalitní nefritové kousky mohou být dobrou investicí, jako u všeho ale musíte vědět, co kupujete,“ podotýká Quek Chin Yeow ze Sotheby´s.

V Honkongu se nedávno za 23 milionů dolarů prodala sbírka nefritových předmětů, které pocházely až z mladší doby kamenné, tyto věci ale kupují spíše znalci, investoři hledají něco mnohem líbivějšího, třeba nefritové šperky.

Zdroj: Forbes.cz

​Autor citovaného článku: redakce Forbes

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top