investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Crowdstrike se chystá na gigantické vládní zakázky

09.03.2022

USA chtějí posílit svou kyberbezpečnost a právě Crowdstrike je klíčovým vládním dodavatelem.

Společnost Crowdstrike podniká v dynamicky rostoucím odvětví kybernetické bezpečnosti a cloudových řešení pro ochranu a lepší správu dat. Zaměřuje se jak na komerční zákazníky, tak vládní agentury v USA. Je jedním z odhadovaných vítězů budoucích pomyslných závodů ve zbrojení v oblasti kybernetických válek. Společnost výrazně roste v tržbách, ziskovosti i počtech zákazníků. Díky svým vazbám na americkou vládu teď může výrazně těžit z plánovaného zvýšení federálních výdajů na kybernetické zabezpečení úřadů a agentur.

O firmě

Crowdstrike uvedl na trh svůj první produkt v roce 2014. Jedná se o obranný systém Falcon, který společnost vylepšuje a prodává dodnes. Již nedlouho po svém založení si Crowdstrike vysloužil uznání díky zásadní roli na odhalení hackerské špionážní skupiny Energetic Bear, za kterou stála ruská rozvědka. Brzy proto s firmou začala spolupracovat vláda USA. Crowdstrike se za dobu své existence podobně vyznamenal hned několikrát. Díky jejich systému se podařilo vyšetřit únik dat společnosti SONY v roce 2014, zastavit čínskou skupinu Putter Panda, která prováděla korporátní špionáž nebo upozornit na VENOM – kritickou chybu v široce sdílených systémech, která umožňovala únik citlivých dat. Firma poskytla také důležité důkazy, které poukazují na ruské zásahy do předvolebního boje USA prostřednictvím nabourání a zveřejnění emailové komunikace demokratické strany.

Příležitost

Na konci roku 2021 prezident Biden podepsal zásadní výnos, který nařizuje výrazné navýšení investic do kyberbezpečnosti. Pro Crowdstrike, který je jedním z hlavních dodavatelů těchto technologických řešení americké vládě, to znamená příslib výrazného zvýšení tržeb v tomto roce. Po silném poklesu technologických akcií je společnost Crowdstrike na zajímavých technických úrovních. Nyní tedy přišla atraktivní příležitost pro nákup dynamicky rostoucí společnosti v perspektivním oboru. Firma je navíc v zisku a s nízkým dluhem. Příští hospodářské výsledky bude společnost prezentovat 16.3. V nich by se měl potvrdit silný růst jejího podnikání a s ním skokové posílení hodnoty.

Akcie Crowdstrike budou nejspíš pokračovat v růstu i dále v tomto roce. Očekává se růst ceny o 63% pro následujících 12 měsíců.

*Výnosy minulé nejsou zárukou výnosů budoucích. BH Securities je licencovaný obchodník s cennými papíry a člen Burzy cenných papírů Praha, a. s. Společnost byla založena v roce 1993 a je subjektem regulovaným Českou národní bankou.


Chcete obchodovat na kapitálových trzích?

Spojte se s těmi nejlepšími právě teď!

Formulář odeslán!

Děkujeme za vyplnění kontaktního formuláře!


Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top