investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti

Nejdůležitejší body z letošního sjezdu akcionářů Berkshire Hathaway

07.05.2024
akcieasieburzadluhopisyinvesticetechnologie

Stavební produkce se prudce propadla

07.05.2024
realitní trhstavebnictvíčesko

Streamingové služby Disney jsou poprvé v zisku

07.05.2024
akciedisneytržby

Ranní zpravodaj: Všechny tři hlavní indexy tento týden v kladných číslech

06.05.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

ČNB uvolnila kurzový závazek. Měna příliš nekolísá.

06.04.2017

ČNB dnes ve 12:30 hodin uvolnila kurz koruny k EUR a nebude jej již oficiálně bránit ani jedním směrem.

ČNB dnes ve 12.30 hodin uvolnila kurz koruny k EUR a nebude jej již oficiálně bránit ani jedním směrem. Případné nadměrné pohyby je ale banka připravena zmírňovat svými nástroji. Koruna tak může kolísat jedním i druhým směrem v závislosti na vývoji poptávky a nabídky. ČNB svolává tiskovou konferenci na dnešních 14.15 hodin.

Oficiální tiskovou zprávu naleznete zde. Měna příliš nekolísá, maximálně o 10 haléřů. ČNB pravděpodobně pohyby tlumí a podle potřeby bude tlumit neoficiálně dál. Spekulanti začnou postupně vybírat zisky na svých pozicích, pokud se koruně nepovede výrazněji posílit. Koruna bude posilovat spíše jen velmi pozvolna, protože ČNB má dál obrovský potenciál na koruně intervenovat podle potřeby. Zdá se, že v zájmu ČNB je volný, ale stabilní kurz měny, takže výraznějším pohybům předejde. Nebude se dít nic zásadního. Zpráva je negativní pro korunovou cenu duálně listovaných akcií, jako např. Erste a VIG, naopak pozitivní pro ostatní bankovní tituly, zejména Monetu.

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top