investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Avastu klesl v pololetí provozní zisk o 7,6 procenta

09.08.2022

Tržby vzrostly o 0,2 procenta na 472 milionů dolarů...

Antivirová firma Avast v pololetí vykázala meziroční pokles provozního zisku EBITDA o 7,6 procenta na 249,7 milionu dolarů, tedy asi šest miliard Kč. Tržby vzrostly o 0,2 procenta na 472 milionů dolarů, což je zhruba 11,3 miliardy korun. Společnost dnes výsledky oznámila v tiskové zprávě.

Podle generálního ředitele Ondřeje Vlčka byly organický růst objemu fakturace a úrovně ziskovosti v souladu s výhledem. "Objem fakturace činil 483,7 mil. USD (cca 11,6 miliardy Kč) a vzrostl o 0,2 procenta při aktuálních měnových kurzech, přičemž organický růst činil 6,9 procenta, což je v souladu s naší celoroční prognózou středních jednotek procent," uvedl.

Spotřebitelský segment a segment malých a středních firem přispěly do celkových tržeb 446,7 milionu USD respektive 25,3 milionu USD. Upravená marže EBITDA se snížila na 52,9 procenta. Ovlivnily jí vysoké investice do získávání a udržení zákazníků, do segmentu Digital Trust Services (DTS) a akvizice společnosti SecureKey.

V březnu Avast oznámil, že pozastavuje své operace v Rusku a Bělorusku, což bude mít dopad na zpomalení organického růstu letošních tržeb. Firma se soustředila na nabídku svého integrovaného řešení Avast One, které kombinuje antivirovou technologii, virtuální privátní síť a nástroje na ochranu identity.

Na začátku srpna britský antimonopolní úřad (CMA) předběžně schválil Avastu americkou softwarovou firmou NortonLifeLock za 8,6 miliardy USD (208,6 miliardy Kč). Konečné rozhodnutí úřad vydá 8. září.

Avast je česká nadnárodní antivirová společnost, která na trhu působí od roku 1988. Je jedním z průkopníků počítačového zabezpečení. Dodává bezpečnostní programy pro počítače a mobilní zařízení a podle odborníků se řadí ke světové špičce. Produkty Avastu využívá přes 435 milionů uživatelů po celém světě, z velké části bezplatně. Firma uvádí, že zaměstnává více než 1700 lidí a že každý měsíc zablokuje 1,5 miliardy počítačových útoků.


Zdroj: ČTK

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

„Mezi rizika pro společnost Avast patří poskytování přednastavených služeb v rámci operačních systémů. Zákazníci si začínají zvykat, že mohou mít základní služby kyberbezpečnosti zdarma a již je nic nenutí platit další peníze za specializovaný software.“

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top