investice.cz /mediahub
Vaše investiční příležitosti

Tomáš Doležil: Právo je to, co žijeme

05.02.2020

Advokát Tomáš Doležil je společníkem advokátní kanceláře JŠK a poradcem skupiny BHS pro oblast korporátního práva se zaměřením na problematiku private equity. Absolvoval Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, je držitelem titulu LL.M. Eur v oboru evropského práva z Evropského institutu v německém Saarbrückenu a také titulu právník roku 2014 pro oblast obchodního práva. Rovněž získal titul Ph.D. na Vysoké škole ekonomické v Praze. Před příchodem do JŠK pracoval celkem 15 let v mezinárodních advokátních kancelářích Linklaters a Clifford Chance. Společníkem advokátní kanceláře JŠK a vedoucím její korporátní/M&A praxe je od roku 2014. Má za sebou více než dvě stovky uskutečněných M&A projektů jak na mezinárodní, regionální, tak na domácí úrovni, přičemž mnohé z nich patří k nejvýznamnějším na středoevropském trhu. Je také spoluautorem komentáře k zákonu o obchodních korporacích (Wolters Kluwer), občanskému zákoníku (C.H. Beck) a autorem knihy „Koncerny v komunitárním právu“. Tomáš se ve své praxi kromě M&A a korporátního práva zaměřuje dále na oblasti private equity a venture kapitálu, TMT a také poradenství pro rodinné firmy, což byla také témata, o kterých se se Štěpánem bavili v dalším díle oblíbené řady našich podcastů.

Podcast - Offline Štěpána Křečka

Tomáš Doležil: Právo je to, co žijeme

Poslechnout na Spotify
Délka: 00:00:00

V rozhovoru s ním se také dozvíte:

  • Odlišuje se výrazně právo v Česku od ostatních zemí a dochází k jeho sjednocování?
  • Jak se dnešní právo propojuje s odvětvími jako private equity a M&A?
  • Přicházejí v oboru nové výzvy? Jaké právní problémy může vyvolat například umělá inteligence v oblasti duševního vlastnictví?
  • Může v některých ohledech brzdit právo a regulace reálný business?
  • Jaké, nejen právní, problémy otevírá aktuální téma nástupnictví v českých rodinných firmách? Jakým výzvám čelí nastupující generace?
  • Jaký je regionální trh advokátních kanceláří a právních služeb? Jak funguje přeshraniční spolupráce se subjekty v jiných jurisdikcích?
00:00:00

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top