investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Výrobce elektroniky Sony má nižší čtvrtletní zisk

02.02.2023

Zlepšil však celoroční výhled...

Japonskému výrobci elektroniky Sony Group ve třetím čtvrtletí jeho finančního roku klesl čistý zisk zhruba o šest procent na 326,8 miliardy jenů (54,9 miliardy Kč). Firma zlepšila celoroční výhled, nadále však počítá se ziskem, který zaostává za odhady analytiků. Podnik to dnes uvedl ve své výsledkové zprávě. Finanční rok japonských firem končí v březnu.

Sony také uvedla, že finanční ředitel Hiroki Totoki se od 1. dubna stane prezidentem a provozním ředitelem. Jeho nynější funkce mu ale zůstane. Současný prezident Keničiró Jošida zůstane předsedou a výkonným ředitelem.

Na celý rok Sony počítá s provozním ziskem 1,18 bilionu jenů (téměř 198 miliard Kč), což je o 1,7 procenta více, než firma předpovídala dosud. I tak je to ale za odhady analytiků, kteří podle společnosti Refinitiv počítali s provozním ziskem 1,19 bilionu jenů.

Za zlepšením výhledu je především vysoká poptávka v herní divizi PlayStation. Rekord z předchozího roku, kdy firma vytvořila provozní zisk 1,2 bilionu jenů, ale podle firmy patrně nepadne.

Firma uvedla, že za třetí finanční čtvrtletí prodala 7,1 milionu konzolí PlayStation 5. To je výrazně více než ve srovnatelném čtvrtletí předchozího roku, kdy to bylo 3,9 milionu konzolí. Toto období zahrnuje klíčovou předvánoční sezonu, kdy výrobci elektroniky zpravidla prodávají více než v ostatních částech roku.

Celoroční čistý zisk podle zlepšeného výhledu dosáhne 870 miliard jenů (téměř 146 miliard Kč), což ale bude proti zisku v předchozím roce pořád o 1,4 procenta méně. Sony uvedla, že ke zlepšení výhledu přispělo i snížení daně ze zisku firem.


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top