investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Musk podle tisku jedná o funkci šéfky Twitteru s manažerkou NBCUniversal

12.05.2023

Sám Musk ve čtvrtek ohlásil svůj brzký odchod z funkce výkonného ředitele...

Americký miliardář Elon Musk jedná s vysoce postavenou manažerkou mediální společnosti NBCUniversal Lindou Yaccarinoovou, zda se stane novou šéfkou společnosti Twitter, uvedl list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním na obeznámené zdroje. Sám Musk ve čtvrtek ohlásil svůj brzký odchod z funkce výkonného ředitele internetové společnosti.

Musk na svém twitterovém účtu oznámil, že za sebe našel náhradu, která do funkce nastoupí za zhruba šest týdnů. Touto náhradou je podle tweetu žena, její jméno však Musk nesdělil.

Yaccarinoová je ve službách NBCU více než deset let a ve vedení společnosti má na starosti reklamu a partnerství. Usilovala o zlepšení způsobů měření účinnosti reklamy a byla klíčovou osobou při spuštění streamovací služby Peacock podporující reklamu, uvedl list. Dodal, že Muskovo oznámení přišlo jen pár dnů před jednou z největších událostí pro NBCU, každoročním setkáním se zadavateli reklamy, které se má konat v pondělí v New Yorku. Mluvčí NBCU uvedla, že Yaccarinoová je plně zaměstnána touto akcí. A Twitter se nevyjádřil.

WSJ poznamenal, že po Muskově loňském převzetí Twitteru mnoho inzerentů pozastavilo své výdaje kvůli obavám, že by mohl oslabit moderování obsahu, anebo kvůli nejistotě ohledně směřování společnosti pod jeho vedením. Ze stovky nejlepších inzerentů na Twitteru před tím, než společnost koupil Musk, 37 podle společnosti Sensor Tower v prvním čtvrtletí tohoto roku neutratilo za reklamu na Twitteru nic, zatímco dalších 24 firem snížilo své průměrné měsíční výdaje za reklamu na Twitteru o 80 a více procent.

Yaccarinoová, která dohlíží na roční příjmy z reklamy ve výši zhruba 13 miliard dolarů (asi 280 miliard Kč), je známá svými úzkými vztahy s obchodníky a reklamními agenturami a těší se pověsti "sametového kladiva" při vyjednávání.

Musk svého času žertoval, že z čela Twitteru odstoupí hned, jakmile najde někoho natolik hloupého, aby tuto práci přijal.

Musk koupil Twitter loni v říjnu za 44 miliard dolarů (zhruba 950 miliard Kč). Firma od té doby prošla rozsáhlými změnami. Mimo jiné zavedla placené ověřování uživatelů a platícím uživatelům umožnila psát výrazně delší tweety. Uskutečnila také rozsáhlé snížení počtu zaměstnanců.

Musk, který je rovněž výkonným ředitelem výrobce elektromobilů Tesla, v dnešním tweetu uvedl, že v budoucnosti bude působit jako předseda správní rady a technologický ředitel Twitteru.

Akcie Tesly v reakci na Muskovo dnešní oznámení posílily o více než dvě procenta. Investoři po převzetí Twitteru vyjadřovali obavy, že Musk příliš rozptyluje svou pozornost a nevěnuje se dostatečně řízení Tesly.

Musk je nyní druhým nejbohatším člověkem na světě. Podle indexu miliardářů, který sestavuje agentura Bloomberg, dosahuje aktuální hodnota jeho majetku 168 miliard dolarů (zhruba 3,6 bilionu Kč).


Zdroj: ČTK

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top