investice.cz /magazín
Vaše investiční příležitosti
Víc než na termíňáku

Ranní zpravodaj: Akcie na Wall Street rostly a navázaly na rekordní rally

22.03.2024
S&P500akcieburzadow jonesnasdaqusa

Firmě Nike za třetí čtvrtletí klesl zisk o pět procent

22.03.2024
světtržbyusa

Tržní hodnota firmy Apple klesla o 113 miliard dolarů

22.03.2024
akcieappleregulace

Ranní zpravodaj: Trh práce USA na začátku roku 2024 nadále překvapuje růstem

21.03.2024
ekonomikapráceusa

Do Sazky investují fondy Apollo, vznikne Sazka Entertainment

10.11.2020

Globální investiční fondy Apollo vloží 500 milionů eur (zhruba 13,3 miliardy Kč) do nově založené...

Globální investiční fondy Apollo vloží 500 milionů eur (zhruba 13,3 miliardy Kč) do nově založené společnosti Sazka Entertainment, která by měla investovat do loterijního byznysu v Evropě i USA. Sazka Entertainment se jako dceřiná společnost skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka stane po dokončení transakce stoprocentním vlastníkem sázkové společnosti Sazka Group ze skupiny KKCG. KKCG to dnes oznámila ČTK.

"Převážná část z investice fondů Apollo ve výši 500 milionů eur bude využita na kapitalizaci akvizic a růstových příležitostí v Evropě a v Severní Americe se zaměřením na loterie," uvedla firma. Vlastní kapitál společnosti Sazka Entertainment bude po transakci činit 4,2 miliardy eur (zhruba 111 miliard Kč). Dokončení transakce, které se očekává v roce 2021, je podmíněno souhlasem regulačních orgánů.


"Toto investiční a strategické partnerství naplňuje naše dlouhodobé plány na expanzi," uvedl Komárek. Sazka se podle něj může stát globálním hráčem v herním průmyslu. Investice firmy do loterií a dalšího herního byznysu mohou vedle Evropy a USA směřovat případně i do dalších regionů, dodal.


Sazka Group stoprocentně vlastní českou společnost Sazka a má podíly v dalších evropských sázkových firmách. V červnu se stala většinovým majitelem rakouské loterijní společnosti Casinos Austria, když v ní zvýšila svůj podíl na 55,48 procenta. Sazka Group také vlastní 40 procent v největší řecké sázkové firmě OPAP a 32,5 procenta v italské společnosti LottoItalia.


Na podzim Sazka Group oznámila, že se uchází o licenci k provozování britské národní loterie. Předsedou britského týmu pro výběrové řízení se stal britský podnikatel Keith Mills, který sehrál klíčovou roli v tom, že Londýn získal pořadatelství olympijských her v roce 2012.


Loni Sazka Group zvýšila čistý zisk meziročně o 35 procent na 311 milionů eur (8,3 miliardy Kč). Hrubé tržby z přijatých sázek stouply o šest procent na 1,91 miliardy eur (50,9 miliardy Kč). V letošním prvním pololetí čistý zisk skupiny meziročně klesl o 71 procent na 42 milionů eur (1,11 miliardy Kč).


Společnost Apollo Global Management má pobočky v USA, Evropě i Asii. Ke konci letošního září spravovala ve fondech kapitál v hodnotě zhruba 433 miliard dolarů (9,7 bilionu Kč). Investiční společnost KKCG má podnikatelské aktivity v 19 zemích světa, mezi její klíčové obory patří spolu s loteriemi energetika, IT technologie a nemovitosti. Účetní hodnota KKCG přesahuje šest miliard eur (159,1 miliardy Kč).


Zdroj: ČTK



"Sazka byla založena v roce 1956. První hra dostala stejný název jako společnost – Sazka. Ve hře se tipovaly výsledky sportovních utkání."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS

Investiční příležitosti

Jestli jste již načerpali dost informací, přišel čas zamyslet se, jak je využít. Pokud máte chuť zapojit se do světa investic, stačí si vybrat svou příležitost.

top