Hlavním ekonomem BH Securities je Štěpán Křeček

Společnost BH Securities a.s., významný nebankovní obchodník s cennými papíry v ČR, má od dnešního dne ve svém týmu novou posilu...

Hlavním ekonomem BH Securities je Štěpán Křeček
 Redakce
Redakce

Společnost BH Securities a.s., významný nebankovní obchodník s cennými papíry v ČR, má od dnešního dne ve svém týmu novou posilu. Na pozici hlavního ekonoma nastupuje Ing. Štěpán Křeček, MBA. Náplní jeho práce bude zejména tvorba makroekonomických analýz a analytických podkladů, jejich komunikace vůči klientům a širší veřejnosti včetně médií. 

Další změnou v týmu je povýšení Ing. Martina Vlčka na pozici hlavního analytika, který se nyní bude věnovat především analýzám kapitálových trhů, vyhledáváním investičních příležitostí v rámci asset managementu a správy fondů kvalifikovaných investorů.

Reklama

Od těchto změn společnost hodně očekává. „Jsem rád, že osobou Štěpána Křečka do naší společnosti nastupuje mladý, dynamický, ale už i zkušený ekonom, který významně posílí naše analytické zázemí a přispěje ke zkvalitňování služeb pro naše klienty a partnery. Ještě v tomto roce představíme část nových projektů a akcí, do kterých bude Štěpán zapojen“, říká Zdeněk Lepka, předseda představenstva BH Securities a.s.

Štěpán svůj nástup do společnosti komentuje takto: „BH Securities je seriózní obchodník s cennými papíry v České republice s dlouhou historií. Udržuje si významnou pozici při obchodování s akciemi, v oblasti korporátních dluhopisů a nově také na poli fondů kvalifikovaných investorů.  Velmi si vážím skvělého analytického týmu společnosti a je mi ctí, že jako hlavní ekonom budu moct přispět k dalšímu rozvoji a růstu.“

Reklama

Štěpán vystudoval Národohospodářskou fakultu Vysoké školy ekonomické v Praze, na které aktivně pedagogicky působí a studuje doktorandské studium. Odborně se zaměřuje především na analýzu české ekonomiky, sociální systémy a veřejné rozpočty. Při svém studiu strávil nějaký čas na London School of Economics a díky studiu MBA si rozšířil své znalosti a dovednosti také v oblasti businessu.

*          *          *

BH Securities a.s. je přední licencovaným obchodníkem s cennými papíry a členem Burzy cenných papírů Praha a.s. V současnosti patří mezi nejvýznamnější nebankovní obchodníky s cennými papíry na českém kapitálovém trhu, poskytuje komplexní portfolio investičních služeb včetně individuálního asset managementu, nově podniká v oblasti fondového businessu a od roku 2014 také obchoduje s investičním zlatem. V příštím roce oslaví 25 let své existence

Reklama

Vědomosti dne

Jak obchodovat s akciemi

Svět velkých financí a tradingu na burzách je nyní otevřenější, než kdy dřív. Investiční strategie, které byly dříve výsadou malé skupiny finančníků, jsou dnes přístupné každému, kdo si zřídí účet u brokera, kterých je celá řada. Než se ale investor vrhne do světa obchodování akcií, měl by znát základní termíny a principy.

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Reklama
Reklama